5+1 emlékezetes BMTE pillanat a 2023/24-es évadból

by bcsenge

A több mint két hete véget ért idényre visszatekintve lássuk, mely pillanatok, mérkőzések voltak a legemlékezetesebbek csapatunk, illetve annak szurkolói számára – írja a budafok1912.hu.

A budafoki szurkolók a Budafok-Pécs meccsen – Fotó: huszonketto.hu

1 – Tökéletes szezonrajt Angyalföldön

Csapatunk az élvonalból kiesett, az azonnali visszajutást megcélzó Vasas otthonában kezdte a 2023-24-es idényt, s minden előzetes várakozást felülmúlva három ponttal távozott az Illovszky Rudolf Stadionból. Gólunkat a szünet előtt Szerető Krisztofer szerezte, majd a második játékrészben meg is tartottuk az előnyt, így bravúrgyőzelemmel indítottuk a szezont.

2 – Drámai pontszerzés a Bozsik Arénában

Remek mérkőzést játszottunk a másik élvonalból kihulló fővárosi rivális, a Budapest Honvéd otthonában is. Kerezsi vezető góljára Horváth Olivér válaszolt, majd a kispesti játékos ugyan duplázott, de győzelemnek nem örülhetett: Oláh Bálint az utolsó másodpercekben egalizált, nagy számban kiutazó szurkolóink örömére.

3 – Fordulópontot jelentő siker az éllovas ellen

A tavaszi szezon fordulópontja volt, amikor csapatunk (immáron Dajka Lászlóval a kispadon) a Promontor utcában győzte le az azóta bajnokként feljutó Nyíregyházát – és nem is akárhogyan! Mint ismeretes, a Kovács Dávid 2–0-s nyírségi vezetésnél adta meg az alaphangot, majd Nagy Gergő kiállításának dacára Zsóri Dániel ollózva, Oláh Bálint pedig távolról talált be, elindítva a csapatot a sikeres szezonhajrá felé vezető úton. Négy budafoki játékost is beválogattak a forduló álomcsapatába.

4 – A majdani bajnok után a későbbi ezüstérmest is legyőztük

A feljutásra pályázó együttesek közül a Nyíregyháza után a Győr is alulmaradt a Promontor utcában. Bumba tizenegyesével még a kisalföldiek vezettek, de Kovács Dávid, illetve Oláh Bálint góljai újfent azt jelentették, hogy itthon marad a három pont.

5 – Sikeres hazai évadzárás a Pécs ellen, amikor bebiztosítottuk az NB II-es tagságot is

Csapatunk tavaszi szezonját sajnos a kiesés elleni küzdelem határozta meg, de a már fentebb megemlített, Nyíregyháza elleni sikerrel játékosaink elindultak a helyes úton. Az idény végén végül kieső baranyaiakat Zsóri Dániel, illetve Merényi Ádám góljaival fektettük két vállra, így egy kulcsfontosságú sikerrel búcsúzott csapatunk a Promontor utca közönségétől.

+1 – Nézőcsúcsot hozó meccsen vertük a Honvédot

A 2023–24-es bajnoki idény nézőcsúcsát a Budapest Honvéd elleni meccsünkön jegyezhettük fel, amikor 1200 néző előtt győztük le a kispestieket. A mindent eldöntő találatot Vasvári Zoltán szerezte.

Az év utolsó hazai meccsén kérdeztük a Budafok szurkolóit az akkor még a bentmaradásért küzdő kerületi csapat esélyeiről. Videós összeállításunkat itt nézhetik meg.

Főkép: huszonketto.hu

Olvasta már?