A Budafok edzője bizakodó az Ajka elleni bajnoki előtt

by lantai.oliver

Sikeres volt a Budafoki MTE téli felkészülése, úgyhogy Erős Gábor optimistán várja a tavaszi szezont, mely vasárnap kezdődik. Mutatjuk a részleteket.

Hogy telt a téli szünet?

Csapatunk január 3-ától szorgalmasan edz a tavaszi szezonra. Egy hetet kiváló körülmények között Mezőkövesden töltött, ahol három meccset is játszott, az Egerrel 1–1-es döntetlent, az első osztályú Mezőkövesdet 3–2-re győzte le, majd 1–0-ra kikapott a Kazincbarcikától. Múlt vasárnap Gyirmóton a Mosonmagyaróvár ellen lépett pályára, s 2–1-re nyert – számolt be a BMTE hivatalos honlapján.

A Budafok csapata – Fotó: Huszonketto.hu

Távozók és érkezők

A keretből távozott Oroszi István (kapus, Kozármisleny,) Dala Tamás (Tatabánya), Fiáth Bence (Ajka, kölcsönbe), Kocsis Bence (kölcsönből visszarendelte a Paks), Sós Máté (Eger).

Újra hozzánk került Zsóri Dániel az MTK-ból kölcsönbe, Czérna Erik Kisvárdáról szintén kölcsönbe, Jakab Csaba, a Szabadkikötő együttesétől, a második csapatunkban szereplő kapus, Ecseri Máté és a hátvéd, Szöllősi Gergely a felnőttekkel kezdte meg a felkészülést.

Az NB III-as Komárom kispadjára kerülő Burányi Tamás helyett a Siófokról érkezett Nikházi Márk lett az asszisztensedző.

Erős Gábor – Fotó: Huszonketto.hu

Erős Gábor vezetőedző úgy gondolja, jó felkészülésen van túl a csapat, a lejátszott meccseken sikerült előre lépni és fejlődni.

A téli szünetben több focista távozott, de többen érkeztek is. A vezetőedző szerint megfelelő erősítést jelentenek az érkezők, Zsóri és Czérna NB I-es tapasztala még sokat hozhat a Budafoknak.

A legnagyobb erősítés, hogy a keret nagy része egyben maradt.

Új lett az asszisztensedző is: Nikházi Márk “komoly futballmúltú edző, akinek fiatal kora ellenére már nagy az edzői tapasztalata.”

Mi a cél a tavaszi szezonban?

Azzal kapcsolatban, hogy mit vár a tavaszi szezontól, Erős Gábor a következőket mondta a klub honlapján:

“Azt, hogy még racionálisabban, tudatosabban fogunk majd játszani. A cél a bajnokságban az első tíz között végezni,

én realitásnak a a hatodik-tizedik helyek valamelyikének a megszerzését tartom.

A minimális igény, hogy ugyanannyi pontot szerezzünk, mint az ősszel, de magamtól és a játékosaimtól is azt várom, hogy a végén ennél több legyen. Ami a vasárnapi meccset illeti, bizakodó vagyok, annak ellenére, hogy nem lesz egyszerű. Az Ajka az életéért küzd. Jobb csapatnak tartom annál, mint ahogyan az ősszel szerepelt. Ha szervezetten és fegyelmezetten futballozunk, akkor eredményesek leszünk és mosolyogva utazhatunk haza.”

Az augusztusi Ajka ellen vívott mérkőzésünket 2-0-ra mi nyertük, itt olvashatnak róla bővebben, sőt, azt is megnézhetik, hogyan szurkoltak akkor a budafokiak!

A Merkantil Bank Liga tehát vasárnap folytatódik, idegenben 14 órakor játszunk a 17. helyezett Ajkával.

Mi jelenleg tizedikek vagyunk, de a Vasas elleni elhalasztott meccsünk miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk. Ennek pótlására ekkor kerül sor.

Fontos információk szurkolóinknak!

A vasárnapi, Ajka elleni idegenbeli meccsünkre egy jegy a felnőtteknek 2000, a diákoknak és a nyugdíjasoknak 1000 forintba kerül.

A belépés 14 éven aluliaknak és hölgyeknek ingyenes.

A pénztárak 12.30 órakor nyitnak, és csak készpénzzel lehet fizetni.

A stadion címe: Ajka, Sport utca 23.

Olvasta már?