A polgármester is letesztelte, hol és hogyan készül a kerületi gyerekek ebédje

by nora.farmosi

Az utóbbi hónapokban a kerület több vezetője is személyesen ellenőrizte az iskolai menza ételeinek minőségét. Így Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester is több iskolai menzát meglátogatott, hogy személyesen győződjön meg arról, hogy mit, mennyit és milyen minőségben esznek a kerületi gyerekek. A polgármester most az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium főzőkonyhájából jelentkezett.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, innen szállítják ki naponta az ételt a budafok-tétényi közoktatási intézményekbe. A bejárás során részletesen bemutatták a polgármesternek és munkatársainak az ételkészítési folyamatokat. A közétkeztetési konyhán szigorú szabályok vannak érvényben, kötelező a lábzsák, a köpeny és a hajháló viselete is.

“A közkonyhára Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester asszonnyal, két szülővel és egy kerületi iskola igazgatójával látogattunk el. Lehetőségünk volt arra is, hogy megkóstoljuk a mai menüt, ami gerslis zöldségleves, finomfőzelék és fasírt volt. Szerintem finom volt, remélem, hogy a gyerekeknek is ízlett.

Örülök annak, hogy betekintést nyerhettünk a kerületi gyerekeknek szállított menza elkészítésébe. Mivel az iskolások kérték tőlem, jeleztem, hogy a napközis piskóta az egyik kedvencük, és szeretnék, ha sűrűbben lenne a menüben.

Továbbra is azon dolgozunk, hogy minden óvodás és iskolás minőségi meleg ételt kapjon, ezért folytatom a menzaellenőrzést a következő hetekben. Az a célunk, hogy mind a gyerekek, mind a szülők elégedettek legyenek a napi menüvel” – írta bejegyzésében a polgármester.

Fotó: Facebook – Karsay Ferenc

Olvasta már?