Az államtitkár az M0-s híd felújításáról: „Kutyakötelességünk volt tanévkezdésre befejezni”

by gaalt994

Amint arról lapunk is beszámolt, befejezték a hosszas felújítási munkálatokat az M0-s hídon. Ezzel sok budafok-tétényi, illetve erre közlekedő autós élete könnyebbül meg. Bár kisebb munkálatok még lesznek, ezek többnyire eseti, egynapos, vagy hétvégi lezárásokat jelentenek majd.

A hírről Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára is beszámolt saját hivatalos Facebook-oldalán.

„A terveknek megfelelően, augusztus végére befejeztük a híd javítási és megerősítési munkáit, a lezárásnak ma hajnalban vége. Nagyon köszönjük a budapestiek és az agglomerációban élők türelmét! A fővárosiaknak kemény nyaruk volt, a tanítási szünet kellős közepén is elviselhetetlen dugókban kellett araszolniuk, és ki tudja, mi jön most…” – írta Fürjes a közösségi médiában.

Az államtitkár kitért a főváros illetve a kormány felelősségére és feladatköreire is.

„Tiszteletben tartjuk: Budapest közlekedésének megszervezése a mindenkori főpolgármester feladata és felelőssége – 2019 előtt Tarlós Istváné, azóta és ma is: Karácsony Gergelyé. A kormány három dologgal tudta segíteni Budapestet abban, hogy a városvezetés végre úrra legyen a budapestieket és az ide tartókat joggal bosszantó közlekedési káoszon” – írta, majd részletezte is.

Kutyakötelességünk volt tanévkezdésre befejezni az M0 felújítását, a Nyugati pályaudvar csarnokának és a forgalomirányító rendszernek a felújítását és visszaadnunk a déli HÉV vonalakon közlekedőknek a felújított csepeli pályát és Kvassay hidat, megszüntetve a buszpótlásos közlekedést. Mindegyik feladatot határidőre elvégeztük, ezeken a munkákon nem múlik a budapesti gigadugók és a közlekedési káosz megszüntetése” – fogalmazott Fürjes Balázs.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?