Az önkormányzat még a télen rendbe teszi a Bartók lakótelep cserjéit

by gaalt994

Noha nincs gond az ottani növényzettel, karbantartás végett metszeni fogják a cserjéket. Az időjárás függvényében januárban kezdődhetnek a munkák a Bartók Béla úti lakótelepen.

A legtöbb cserjét évente szükséges metszeni a túlburjánzás miatt, illetve annak megelőzésére, hogy a fásodott részeken a kelleténél vastagabb, haszontalan ágakat fejlesszen. Metszés nélkül a díszcserjék is hamar elöregednek, felkopaszodnak és egyre kevesebb virágot hoznak.

A rendszeres metszéssel segítik az optimális virághozam beállítását és fenntartását, az optimális növekedést, fejlődést, a fajra jellemző méret és forma megtartását, valamint a beteg, sérült és túl sűrű hajtások eltávolításával az egészség megőrzését.

Az erős, nagyfokú visszametszés, azaz ifjítás során a cserjét a talaj szintje felett kell visszavágni, ezzel elősegítve a teljes megújulását. A téli, fagymentes időszakban, elsősorban január-februárban ajánlott a cserjék metszési munkáinak elvégzése, így az önkormányzat erre az időszakra tervezi a munkálatokat – írták honlapjukon.

Olvasta már?