Budafok-Tétény adománypontot nyitott az Ökumenikus Segélyszervezetnek

by gaalt994

A stand átadásakor Karsay Ferenc polgármester a szociális hálózat fontosságáról és az elesettek megsegítéséről beszélt.

2020-ban 25. alkalommal hirdeti meg az Ökumenikus Segélyszervezet az Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, amely összefogás negyed évszázad alatt Magyarország legnagyobb civil pénzgyűjtésévé vált.

Idén az önkormányzat és a Segélyszervezet együttműködésének köszönhetően a Budafoki Szomszédok Piacán, a 22-es standon helyezték üzembe azt a bankkártya-automatát, amelyen keresztül érintésmentesen adományozhatnak mindazok, akiknek lehetősége van támogatni a rászorulókat. Az önkormányzat munkatársai az első hétvégére feldíszítették a standot, amelyet az akciót támogatva térítésmentesen ajánlott fel a szervezetnek.

„Egy erős közösséget mindig az jellemez, hogy hogyan bánik az elesettjeivel. Büszkén állíthatom, hogy Budafok-Tétény erős közösség, hiszen három nagyon erős lábon áll a szociális hálózatunk. Szükség van megbízhatóságra, ezt az önkormányzati intézményrendszer biztosítja, szükség van lelki hozzáadott értékre, ezt a civilszféra biztosítja, és szükség van hitre, hogy ebből a nehéz helyzetből ki tudunk keveredni, ebben pedig az egyház és az ahhoz kapcsolódó szervezetek a legaktívabbak. Ez az egész akkor működik jól, ha ez a három különböző irányultság egy célért össze tud fogni.” – mondta Karsay Ferenc polgármester annak kapcsán, hogy a két fél közötti együttműködés kezdeményezője Budafok-Tétény volt.

Az adománypont átadásán ezt követően előbb Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója mondott köszönetet a kerületnek, majd Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató ismertette a rendszer működését.

Olvasta már?