Budafok-Tétény lakói hamarosan használhatják a kerület új CT berendezését!

by talastunde

A Nagytétényi út 264. szám alatt, a Budafok-Tétényi Család és Gyermekjóléti Központ egykori épületében tett látogatást Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, és Németh Zsolt országgyűlési képviselő, hogy megtekintsék a kerület vadonatúj CT berendezését, amelyet előreláthatólag 2022 első negyedévétől használhat a kerület lakossága.

„Az Egészséges Budapest Program részeként sikerült a költség egy részéhez hozzájutni, amely nagy öröm számunkra” -mondta a berendezés megtekintésekor Karsay Ferenc polgármester. A polgármester hangsúlyozta, hogy egy CT képalkotó berendezés ma már alapszolgáltatásnak tekinthető az egészségügyben, amely nagy hiányossága volt Budafok-Tétény egészségügyi ellátásának.

„Mivel nem tudtuk elhelyezni szakorvosi rendelőben a szerkezetet, ezért Nagytétényben találtunk optimális feltételeket és körülményeket, ahol biztosítani tudjuk a gép működtetését. Itt, a Nagytétényi út 264. szám alatt megfelelő a környezet mind a dolgozó személyzet, illetve az érkező ellátottak számára is. Egyre több egészségügyi vizsgálati lehetőséget tudnak elérni a kerület lakosai helyben, amire nagyon büszke vagyok. A Család és Gyermekjóléti Központ korábbi klub- és raktárépületében alakítottuk ki a vizsgálati helységet, ami jól megközelíthető a kerületi lakosoknak, ahol könnyen parkolhatnak is. Komoly engedélyezési folyamat áll előttünk, az Atomenergia Hivatal vizsgálja a környezeti hatásokat. Ennek lezajlása után állhat a lakosság rendelkezésére a berendezés, előreláthatólag a jövő év első negyedében”– számolt be portálunknak a polgármester.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő örömmel adott hangot adnak, hogy a főváros, a kormányzat és a kerület együttműködésének köszönhetően a XXII. kerület is rendelkezik modern diagnosztikai eszközzel, így nem kell a kerületi lakosoknak CT-vizsgálatért a város többi részébe utazni. „Ez ma már szükségszerű a pontosabb egészségügyi ellátás érdekében. A CT-vizsgálat napi 12 órán keresztül lesz elérhető a lakosoknak, így sokkal hatékonyabbá válik az egészségügyi ellátás a kerületünkben” –  közölte az országgyűlési képviselő.

Olvasta már?