Budaörsi Reptér: Már a repülés időbeni korlátozásáról is tárgyalnak

by gaalt994

A közmeghallgatáson ismét szóba került a reptér zajszennyezése.

Amint arról előzetesen is hírt adtunk, Budafok-Tétény megtartotta közmeghallgatásait; a képviselő-testület mellett az egyes nemzetiségi önkormányzatok is üléseztek. Előbbin a lakosoknak is lehetősége volt felszólalni, kérdezni az általuk fontosnak tartott kerületi közügyekben.

Nem meglepő módon az egyik kérdező a Budaörsi Repülőtér zajszennyezésének kérdéskörét firtatta, amely az elmúlt időszakban az egyik elsőszámú slágertéma kerületünkben. A felszólaló az ügyben korábban ígért zajmérések fejleményei felől is érdeklődött.

„Október közepén miniszteri és államtitkári szinten sikerült tárgyalásokat folytatni a Budaörsi Repülőtér okozta zajterhelés kapcsán, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy az úgynevezett iskolakörök az erős hanghatás miatt igen zavarók, valószínűleg köszönhető ez annak is, hogy a pilóták nem tartják be a szabályokat, a részükre meghatározott útvonalat. Ezért rövid távon be kell vonni a Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztályt, és kötelezővé tesszük, hogy a repülőgépek transzponderét lehessen követni, így ellenőrizhető az útvonaluk” – szólt a pontos válasz.

Ezt Karsay Ferenc polgármester azzal egészítette ki, hogy tárgyalnak a repülés időbeni korlátozásáról is, valamint hogy a Közlekedéstudományi Intézet 30 mobil zajmérő eszközt és két telepített adatrögzítővel felszerelt mérőállomást bocsátott az önkormányzat rendelkezésre. A berendezésekből jutott többek közt a Meseerdő Óvodába, az Elza utca 22-be, de egy közeli magáningatlanhoz is.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?