Elérte a polgármester: lesz légi kémiai szúnyogirtás!

by nora.farmosi

Karsay Ferenc polgármester kezdeményezésére az önkormányzat saját költségén légi kémiai szúnyogirtás lesz jövő héten a lakott területek fölött.

Karsay Ferenc először levelet írt a katasztrófavédelem főigazgatójának, melyben azonnali intézkedést kért a kerületben tapasztalható szúnyoginvázió miatt. A kerületben aláírásgyűjtést is indítottak a jóval hatékonyabb légi szúnyoggyérítésért. A katasztrófavédelem válaszában közölte, hogy nincs kapacitásuk a légi irtás elvégzésére. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy saját költségén egy vállalkozóval végezteti el a gyérítést.

Karsay Ferenc polgármester megkereste a környező kerületeket és településeket, melyek közül egyedül Újbuda csatlakozott a kezdeményezéshez. Az irtás 1272 hektárt érint a XXII. kerületben, és mintegy 600 hektárt Újbudán.

A légi kémiai szúnyogirtáshoz az országos tiszti főorvos adott engedélyt. A pontos időpontról és a szükséges intézkedésekről az irtás előtt 48 órával tájékoztatják a lakosságot.

Karsay Ferenc bízik benne, hogy ha a földi mellett a légi kémiai irtást is elvégzik, végre megszabadulhatunk a szúnyoginváziótól.

Olvasta már?