Erre az egy kitüntetésre vágyott Budafok-Tétény idei díszpolgára

by gaalt994

Több kitüntetést kapott már életében, egyiket sem várta, a díszpolgári címre azonban vágyott.

Ahogyan arról annak idején beszámoltunk, Hollerung Gábor lett Budafok-Tétény idei díszpolgára. Az elismerés átvétele után beszélgettünk is a Budafoki Dohnányi Zenekar karmesterével, aki ezúttal az önkormányzat honlapjának adott interjút a témában.

„Életemben kaptam pár kitüntetést, egyiket sem vártam, és közülük a legtöbb meglepett, a díszpolgári címre azonban vágytam. Ez egyfajta megbecsülés megfogalmazása, szívet melengető érzés, és ez a cím nekem azt jelzi, hogy ide tartozom.” – válaszolt Hollerung arra a kérdésre, hogy mit jelent neki a kitüntetés.

Hollerung és a BDZ karrierje a szó szoros értelmében világraszóló, hiszen Európa összes országa mellett New York-ban is felléptek már, a karmester azonban szerény maradt; az együttest támogató önkormányzat mellett a szerencsének is hálás.

A Liszt Ferenc-díjas művész úgy véli: ahogy a gazdaságot, úgy a kultúrát sem lehet teljesen leállítani. Nos, ha nem is teljesen, de most leállították, legalábbis hagyományos formátumban egy ideig most biztosan nem léphet színpadra a BDZ. Hollerung Gábor nemrég arról számolt be lapunknak, hogy dolgoznak az online koncertezés előkészítésén. Reméljük, hamar sikerül, azt pedig még jobban, hogy hosszútávon azért nem kell erre berendezkedniük.

Olvasta már?