Jön az ünnepi szigor a budafoki piac parkolójában

by gaalt994

A karácsonyi ünnepek közeledtével a közterület-fenntartók fokozottan ellenőrzik a Budafoki Szomszédok Piacának parkolóját.

A Budafoki Szomszédok Piacának jelenleg érvényes parkolási rendje szerint az ott vásárlók a mindenkori nyitvatartási időben, azaz hétköznap reggel 6 és este 6, szombaton pedig reggel 6 és délután 2 óra között két órán keresztül parkolhatnak az erre kijelölt zónában. A parkolás megkezdését (óra, perc pontossággal) egyértelműen jelezni kell a szélvédő mögé elhelyezett órával vagy bármely más módon.

A szabályok nem fognak változni, továbbra is minden vásárló ugyanúgy és ugyanannyit parkolhat a piac mellett, mint eddig, a szigorítás „csak” ennek sűrűbb ellenőrzését jelenti.

„A tapasztalatok alapján az ünnepi időszakban különösen sokszor parkolnak olyanok, akik az autójukat a Budafoki Szomszédok Piacának parkolójában hagyva máshol vásárolnak, és ezzel nehezítik a piacon vásárlók dolgát, akik így nem minden esetben találnak szabad helyet.” – indokol az önkormányzat.

A fentebb említett szabályokon kívül az alábbiakra is érdemes tehát különösen odafigyelni:

  • A várakozás időtartamát a közterület-felügyelők ellenőrzik, és túllépés esetén szabálysértési bírságot szabhatnak ki. Bírság szabható ki akkor is, ha a parkolás kezdeti időpontja nem állapítható meg.
  • Amennyiben a várakozás időtartamát nem parkolási órával jelzi, úgy kérjük, ezt úgy tegye, hogy a várakozás kezdő időpontja egyértelmű legyen az ellenőrzéskor.
  • A parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek.
  • A parkoló nem minősül őrzött parkolónak, az itt elhelyezett gépjárművekért, az abban lévő tárgyakért az önkormányzat nem vállal felelősséget!

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?