Felejthető meccsen szerzett értékes pontot a BMTE

by gaalt994

Az őszi vízicsata után ezúttal hóesésben játszott a Budafok a Kisvárda ellen. Ahogy a közhely tartja, a meccs küzdő jellege dominált, így gólokra már nem is maradt erő.

A szezon két meglepetéscsapata játszotta az első szombati mérkőzést az OTP Bank Ligában. Supka Attila olyannyira életet lehet a Kisvárdába, hogy a forduló előtt a második volt a gárda, míg Csizmadia Csaba eddig szépen kormányozza a feljutó fővárosiakat a középmezőnyben.

Az idei NB I-ben még egy mérkőzés van hátra a Budafok és a Kisvárda részvételével, arra viszont már a meteorológusoknak is érdemes lesz majd figyelni. Miután a nyitófordulóban játszott meccsen bokáig állt a víz, a mai, kisvárdai találkozó az idei szezon első havas ütközetét hozta.

A fehér áldás azonban nem zavarta a csapatokat, és a pálya talaja is jól bírta a kiképzést. Amiből az első félidőben mondjuk nem akadt sok; unalmas nem volt a meccs, de túlzás lenne azt mondani, hogy felszántották volna a gyepet a játékosok. A Kisvárda támadott többet, de a BMTE védelme állta a sarat, amikor meg nem, akkor ott volt Póser.

Legyünk őszinték, a második félidőben is Kisvárda tett többet a győzelemért; Supka Attila csapata több támadást vezetett és látszólag több kraft is volt azokban. A Budafok azonban remekül védekezett, Margitics bevált kényszerbalhátvédként, Nikolic kifejezetten éretten és stabilan védekezett, annak pedig lassan már hírértéke sincs, hogy a kapuban Póser Dániel fogta a foghatót.

Tény, hogy a BMTE ezen a mérkőzésen nem tudta ráerőltetni akaratát az ellenfélre, ugyanakkor a kiharcolt 0-0 így is értékes lehet. Egy feljutó csapat szezonjában ugyanis kulcsfontosságú, hogy hány pontot tud elcsenni olyan meccseken, ahol az ellenfél dominál. A Budafok most egy ilyet bezsebelt.

(Kiemelt kép: FrissMédia)

Olvasta már?