Pénzjutalmat kapnak az önkormányzati dolgozók, egy kivétellel

by gaalt994

Budafok-Tétény önkormányzata hivatalos honlapján tette közzé a hírt, miszerint a koronavírus-járvány által sújtott 2020-as év végén minden közszolgát pénzbeli jutalomban részesítenek.

„A 2020-as év mindenki számára kitörölhetetlen marad. A koronavírus-járvány új feladatok és kihívások elé állította az önkormányzat dolgozóit is, akik az elmúlt hónapokban megfeszített erőkkel végezték munkájukat a kerületben élők biztonsága és a járvány okozta veszteségek mérséklése érdekében.” – írja honlapján az önkormányzat.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a polgármester egyedül gyakorolja a képviselő-testület döntési jogköreit, Karsay Ferenc pedig úgy döntött, hogy a járvány során tanúsított kiemelkedő helytállásukért pénzbeli elismerésben is részesíti önkormányzatunk szociális, oktatási, egészségügyi és hivatali dolgozóit.

„A pénzbeli elismerést valamennyi alkalmazott megkapja, hiszen a járvány idején nemcsak a frontvonalban dolgozók segítették a védekezést áldozatos munkájukkal, hanem a háttérben teljesítő kollégák is. Egy rendszer működtetéséhez az ő munkájuk is elengedhetetlen és ez különösen igaz akkor, ha olyan új, eddig ismeretlen kihívásoknak kell megfelelni, amelyekre nem lehetett előre felkészülni.” – indokolta döntését a polgármester a közleményben.

Karsay Ferenc ugyanakkor az elmúlt 16 év hagyományainak megfelelően ezúttal sem vesz át­ jutalmat.

A polgármester elmondta:  “Budafok-Tétény járványügyi védekezésének eddigi sikere leginkább azokon múlt, akiknek a munkáját most ebben a formában is megköszöntük. A hivatástudatukról pedig Kalkuttai Teréz Anya gondolata jutott eszembe: ‘Az erős emberek akkor is képesek segíteni másoknak, amikor éppen maguk is problémákkal küzdenek!'”

Karsay hozzátette: 2012-13 körül alpolgármesterként kapott egyszer jutalmat, de jótékony célra fordította, a református iskola alapítványába fizette be.

Olvasta már?