Így reagált az ELMŰ a Leányka utcai járda ügyében

by gaalt994

A napokban írtunk az ELMŰ által a Leányka utcában végzett járdafelújítási munkálatokról. Cikkünkben Daróczi Károly, a szóban forgó választókerület képviselője több ponton is megemlítette az ELMŰ felelősségét.

 Cikkünk kapcsán az ELMŰ részéről a Kommunikációs és Szabályozásmenedzsment Igazgatóság a következő választ küldte (a lényegi elemeket közöljük):

–          A munka júniusban, üzemzavar miatt kezdődött, az üzemzavari burkolatbontásról szóló tájékoztatás beadásra került az önkormányzatnak.

–          Mivel az üzemzavar egyszerű javítással nem volt elhárítható, így a teljes kábelszakasz cseréjét határozták el, ehhez az önkormányzat engedélyét megkérték és megkapták.

–          Az önkormányzat az ELMŰ szerint a tervezett munka indításakor ragaszkodott az eredetinél magasabb minőségi szintű burkolat létrehozásához (aszfalt helyett viakolor).

–          Az üzemzavar elhárítása után már megállapodást kötöttek a költségkülönbözet megtérítésére az önkormányzattal. Erre augusztusban került sor, de aláírása csak a hetekben történt meg.

–          Az önkormányzat átvette a munkaterületet (az erről szóló jegyzőkönyvet csatolták a levélhez).

–         Az önkormányzat két hiánypótlást kért: lapvibrátorozást, illetve a gázelzáró szintbe helyezését – ezek a munkák folyamatban vannak, és hamarosan elkészülnek.

Hozzátették, hogy az alaptalan vádakat visszautasítják. Ugyanakkor levelük több ponton egybevág a képviselő által elmondottakkal. Daróczi ugyanis szintén elmondta nekünk, hogy az önkormányzat kért az eredetinél jobb minőségű burkolatot a járda elöregedése miatt, ahogyan azt is, hogy egyes munkák még mindig nincsenek kész. Az ELMŰ pontjai mindkét állítást megerősítik.

Ahogyan az ELMŰ írja, üzemzavar miatt kezdődött a munka, amely a további beavatkozások szükségességének kiderülésekor lett engedélyköteles. A munka- és az engedélykérési folyamatok kezdetét Daróczi is hasonló ívben vázolta fel nekünk, ám ő arról számolt be, hogy az ELMŰ már azelőtt belekezdett olyan munkálatokba, amelyekhez engedélyt kell kérni, hogy azt az önkormányzat megadta volna. Az ELMŰ első két pontja szerint a kérvényezés megtörtént, azonban annak pontos idejét nem említik.

A munkálatok még mindig tartanak. Biztató, hogy az ELMŰ ígérete szerint, a közeljövőben véget érnek.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?