Harcsapaprikás sváb derelyével, sváb sörös pecsenye és sváb halászlé is készült a XXI. Szent Mihály-napi sváb főzőversenyen

by bcsenge

A Szent Mihály-kápolna apró épülete mögött egy bűbájos kis zöld felület ad otthont most már 5. alkalommal a Szent Mihály-napi sváb főzőversenynek. A szabályok elég rugalmasak, mindenki nevezhet, a jó hangulat sokkal fontosabb itt, mint a versenyszellem. 

Kellemes illatok terjengtek már a megnyitó előtt is, a gyakorlottak már kettő óra előtt pirították a hagymát, a tűz már természetesen mindenkinél égett. 

Az ételek egyszerűen fenomenálisak, csak hogy néhány példát említsek: 

  • harcsapaprikás újragondolt sváb derelyével, ami egy túrós szalonnás tölteléket kap, így pótolva a túrós csuszát,
  • sváb vaddisznópörkölt flutával,
  • sváb sörös pecsenye szalonnás-hagymás túrógaluskával, 
  • paradicsomos fokhagymás karaj karamellizált káposztával,
  • sváb húsos táska ,
  • sváb csirketekercs knédlivel,
  • sváb halászlé.

A rövid megnyitó után pedig már gőzerővel dolgozott mindegyik csapat a maga kulináris csodáján. Ez volt életem első olyan kerületi rendezvénye, ahol egyenlő mennyiségben volt megtalálható bor- és sörkedvelő ember. Az biztos, hogy a zsűrinek nincs egyszerű dolga.

Olvasta már?