Hat konténer szemetet szedtek össze az önkéntesek a Tétényi-fennsíkon

by gaalt994

Közel félszázan vettek részt a Városfejlesztési és -üzemeltetési Iroda, valamint Budafok-Tétény önkormányzata által szervezett szemétszedésen, amely a Részvételi Költségvetés forrásaiból valósult meg a Tétényi-fennsík területrehabilitáció című nyertes pályázat részeként – írták meg a budafokteteny.hu-n.

Az önkéntesek immár negyedszer gyűltek össze a Bartók Béla úton a vastelepnél, hogy kerületünk különleges zöldterületén egy újabb szombati akció keretében a bokrok aljából is eltávolítsák az oda szórt hulladékot. Az akciót előzetesen itt hirdették meg.

“A Közösségre kapcsolva ötletpályázaton 2020/2021-ben a lakosok támogatásával már másodszor nyert ez a két részletben megvalósuló projekt. Az októberi szemétszedést követte most ez a tavasz eleji összefogás, amikor 6 darab hat-nyolc köbméteres konténert töltöttünk meg, ebből 3-4-et építési törmelékkel a BV Tempo Kft., azaz Baki Laci, aki géppel pakolt, a többi hulladékot kézzel szedtük össze a zsákokba. Tavaly óta három, önkormányzathoz bekötött kamera „figyeli” a szemetelőket, így valószínűleg ennek is köszönhető, hogy új szemét igazából nem keletkezett a területen. Elsősorban azt gyűjtöttük össze, amit ősszel, a levéllel borított bokrok között nem láttunk. A kerületi polgárőrök segítségével, irányítottan ritkítottuk meg a cserjéket, hogy jobban hozzáférjünk az eldobott hulladékhoz, így nem okoztunk kárt a növényekben” – mondta el a budafokteteny.hu-nak Kovács István, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke.

Kovács István kiemelte, hogy a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. – ahogy eddig is minden alkalommal – nagyon profin szervezte meg az akciót: megrendelte a konténereket, hozta a lapátokat, kiosztotta a szerszámokat, a zsákokat, és megtartotta a szokásos balesetvédelmi oktatást is, a veszélyes hulladékokat pedig a kft. munkatársai szállítják el egy későbbi időpontban.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?