Így még biztos, hogy nem látta a virágokat: izgalmas kiállítás nyílt a Magdolna Udvarban

by nora.farmosi

Két napon keresztül Budafok-Tétény kiállítóhelyein is tárlatvezetéssel és kiállításokkal várják az érdeklődőket, a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat részeként.

A Magdolna Udvarban két művészeti kiállítás is helyet kapott. Herendi Péter fotóművésszel “Virágaim” című időszaki kiállításán találkoztunk. A művész a megnyitón elmondta, hogy nem áll túl közel hozzá a téma, mint fotós. Szereti a virágokat, de főleg nonfiguratív dolgokkal foglalkozik, így számára új terep volt a virágok fotózása.

Herendi Péter a képzőművészeti látásmódját a fotográfia eszköztárával próbálja megjeleníteni. Az összes képet szkenner segítségével világította meg, ami a virágot egy különleges perspektívából mutatja meg.

Később a HÍD című kiállításon az Artér művészeinek alkotásait láthattuk. Arra kérték az alkotókat, hogy mutassák be, hogyan jutottak el egyik pontból a másikba, milyen ívet jártak be. Erre utal a HÍD elnevezés is. Festők, fotósok, keramikusok és szobrászok munkáit állították ki a témában.

A Művészeti Galéria az ARTÉR Művészeti Egyesület állandó kiállítótere. Az Egyesület 2004-ben alakult Budafokon. Az egyesület tagjai hivatásos képző- és iparművészek, akik valamilyen szálon kötődnek Budapest XXII. kerületéhez. A közösségben festő, grafikus, szobrász, keramikus, ötvös, divattervező, textiltervező, fotográfus, üvegtervező, formatervező, építész, restaurátor is alkot. Kéthavonta új kiállításokat szerveznek a Magdolna Udvarban.

Olvasta már?