Frissítve: Kertmozi nyílik a Duna-parton

by gaalt994

Csütörtökön Karsay Ferenc rendkívüli bejelentés keretében tudatta a lakossággal, hogy hétvégén mégsem rendezik meg a hagyományos budafoki borfesztivált. A “Majdnem Borfesztivál BudafokON” névre keresztelt esemény új időpontja még nem ismert, egy-egy “társrendezvény” viszont megvalósulhat szeptember első hétvégéjén.

Kerületünk polgármestere, Karsay Ferenc csütörtök délelőtt jelentette be, hogy a járványveszély miatt elhalasztják a hétvégére tervezett budafoki borfesztivált. A lakosság csalódottságba vegyülő elégedettséggel fogadta hírt; a nagy múltú eseményt sokan siratják, ugyanakkor a legtöbben úgy gondolják, felelősségteljes döntés született. Kisebb rendezvények megtartására azonban a halasztás ellenére is van lehetőség – a Pléd Fesztivál mellett a Duna-parti Kertmozi megnyitója is várja a vendégeket.

A szabadtéri filmszínház egy sikeres önkormányzati pályázat nyomán épülhetett meg a DunaFok Szabadidőpark részeként. Az ősz első hétvégéjén a Nemzeti Filmarchívum támogatásával hat különböző alkotást nézhetnek meg a látogatók.

Szombat (szeptember 5.)

  • 11:00 Hahó, Öcsi! (magyar ifjúsági film, 1971. rendezte: Palásthy György)
  • 17:00 Szindbád (magyar filmdráma, 1971. rendezte: Huszárik Zoltán)
  • 20:00 Szép leányok, ne sírjatok! (magyar filmdráma, 1970. rendezte: Mészáros Márta)

Vasárnap (szeptember 6.)

  • 11:00 A szeleburdi család (magyar vígjáték, 1981. rendezte: Palásthy György)
  • 17:00 Szerelem (magyar filmdráma, 1971. rendezte: Makk Károly)
  • 20:00 Kopaszkutya (magyar zenés dráma, 1981. rendezte: Szomjas György)”

FRISSÍTÉS: járványbiztonsági okokból a Kertmozi megnyitóját is elhalasztották.

Olvasta már?