Kiállítás nyílik Golda Magdolnáról

by gaalt994

A kerület nemrég elhunyt díszpolgárának a Magdolna Udvarban is emléket állítanak.

Molnár Józsefné Golda Magdolna igazi ős-budafoki volt, aki kerületünkben élt és alkotott. Építőiparos családban nevelkedett, mélyépítő technikusként a budapesti metróépítésnél hasznosította tudását irányító műszaki vezetőként. Családja és barátai biztatására kezdett el a művészettel foglalkozni, így születtek meg egyedülálló grafikai, pasztell-, akvarell-, diópác- és olajfestmény alkotásai.

A Budafok-Tétény egészében ismert és szeretett Molnár Józsefné Golda Magdolna szeptember 30-án, életének 89. évében hunyt el. Élete során számos festményt készített Budafok-Tétényről is, igazi közösségi ember és lokálpatrióta volt, amit mi sem igazol jobban, minthogy életművének nagy részét az önkormányzatnak és a Nagytétényi Polgári Körnek ajánlotta fel.

A közösségért tett erőfeszítéseit az önkormányzat is elismerte, 2012-ben díszpolgári címet kapott, december elején pedig a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ kezelése alatt álló Magdolna Udvarban nyílik kiállítás róla. A tárlatot december 3-tól 2022. január 29-ig lehet megtekinteni.

Olvasta már?