Kincsek a budafoki esőben

by lantai.oliver

Az esősnek indult szombat délelőttön is találhattak kincseket a budafoki bolhapiacon és kézművesvásáron.

Ismét kilátogattunk a szombaton megrendezett bolhapiacra és kézműves vásárra, ami a reggeli esős idő miatt döcögősen indult, de később, amikor a nap is előbújt, a kitartó árusok és a vevők közül többen is azt mondták, hogy érdemes volt kimenni.

Egy hónappal korábban napsütéses idő fogadta a Piactérre kilátogatókat, most viszont a szinte télies hideg és a reggeli eső nem kedvezett a szombati bolhapiacnak és kézműves vásárnak. A 9 órára meghirdetett kezdés után a szemerkélő esőben csak néhány árus küzdött az elemekkel, vagyis próbálta védeni az esőtől az asztalokra kipakolt, eladásra szánt dolgait. Egyikük azon hezitált, hogy visszapakoljon-e mindent a kocsijába, másikuk pedig az asztal alá mentette a használt dolgokkal megpakolt táskáit. Közben mindannyian abban reménykedtek, hogy hátha mégis elvonulnak a felhők, és nem csak dél körül szűnik meg az eső, ahogy az az időjárás előrejelzésben szerepelt.

A kitartásnak meg is lett az eredménye: az égiek is megkegyelmeztek az árusoknak és a vásárolni szándékozóknak, ugyanis 10 körülre már az eső is elállt és a nap is előbújt. Így – igaz, kevesebb mint félgőzzel – a piac is beindult.

A szombat délelőtti eseményt szervező Klauzál Ház vezetője, Gazdik István szokásához híven most is kint volt a piactéren. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az előzetes regisztrációban az összes asztalt lefoglalták, ezért bíztak benne, hogy a korábbiakhoz hasonló nyüzsgő forgatagban lesz részük a piacra látogatóknak. Sajnos ezt a várakozást a reggeli esős idő keresztülhúzta. A regisztrált árusok többsége egyébként reggel 8 és 9 óra között megérkezett, de többségük úgy döntött, hogy mégsem marad. Vagy ki sem pakoltak a kocsijukból, vagy ki-, aztán visszapakoltak, és hazaindultak, arra gondolva, hogy az esős időben hiába várnák a vevőket.

Néhányan azért nem adták fel, és ahogy a bevezetőben írtuk, be is jött a számításuk, mert – miután elállt az eső –  egyre több érdeklődő és vevő érkezett.

A kisebb kínálat miatt nyilván hiányzott a megszokott piaci nyüzsgés, a Klauzál Ház is hiába készült a gyerekeknek a kézműves foglalkozás lehetőségével, a hűvös idő sem kedvezett annak, hogy a gyerekes családok a kézműves sátorban letelepedjenek.

A reggeli esős, szeles idő miatt a szervezők a Promontor TSK 10 órára meghirdetett modern táncbemutatóját is lemondták.

A kitartó árusok kínálata egyébként most is sokrétű volt. A használt ruhák, cipők, táskák, könyvek, plüssök, társasjátékok, konyhai eszközök (teáskannák, csészék, poharak),  képkeretek, konyhai gépek, elektromos eszközök (lámpák, hangfalak, számítógép monitor, hangfalak)  mellett sok különleges tárgyat is láttunk: vázákat, kerámiabögréket, boros kupákat, üvegtárgyakat, ékszereket, de gondosan becsomagolt zsákbamacskát is találtunk.

Több asztalnál is árusítottak saját készítésű vagy kézműves termékeket: karkötőket, horgolt játékfigurákat, kisebb fali képeket.

Ottlétünk alatt úgy tapasztaltuk, hogy a legnagyobb érdeklődés a gyerekjátékok körül alakult ki. A gyerekekkel érkező látogatók többsége most sem távozott üres kézzel –  a gyerekek legnagyobb örömére.

A következő, hasonló tematikájú bolhapiacot és kézműves vásárt május 4-én szombaton, a szokásos 9 órai kezdéssel rendezik meg, remélhetőleg akkor már igazi napsütéses tavaszi idő várja az árusokat és az érdeklődőket is.

A vásár idején a gyerekeket játszósátorral és kézműves foglalkozásokkal várják.

Tekintsék meg képgalériánkat!

Olvasta már?