Közel 50%-os az átoltottság Budafok-Tétényben

by gaalt994

Van olyan háziorvos a kerületben, aki már a pácienseinek 90%-át beoltotta.

Karsay Ferenc szokásos online fogadóóráján konkrét számokkal szolgált a budafok-tétényi járványadatokat illetően. A polgármester örömmel számolt be arról, hogy a XXII. kerületben a lakosok közel fele kapta már meg a koronavírus elleni védőoltást. Ez az egyes háziorvosok esetében praxisonként átlagosan több mint 900 beoltottat jelent.

A polgármester által ismertetett statisztikák szerint, van olyan háziorvos a kerületben, aki a pácienseinek már több mint 90%-át beoltotta, míg a legalacsonyabb aránnyal rendelkező praxis e tekintetben még 30% alatt van. Ezek az adatok azonban önmagukban félrevezetőek lehetnek, Karsay Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy ez a különbség a páciensek számának praxisonkénti eltéréséből adódik: a két említett orvos például számszerűleg közel ugyanannyi embert oltott be.

Karsay a kerületi köznevelési intézmények helyzetéről is beszélt. Elmondta, hogy a Leányka utcai tagbölcsődében 6 gyermek és 3 pedagógus van járványügyi megfigyelés alatt, a XXII. Kerületi Egyesített Bölcsőde összes többi intézményének működése zavartalan. Az óvodák helyzete még jobb, mivel valamennyi intézmény teljes kapacitással működik.

(Kiemelt kép: MTI)

Olvasta már?