Lavinát indított Kispesten az ex-Honvédos budafoki gólja

by gaalt994

A Budafok a kiesőzónába lökte a Honvédot, a kispesti szakmai vezetés pedig a hírek szerint megelégelte a csapat vesszőfutását.

Mint az bizonyára még a futball ellen beoltott budafokiakhoz is eljutott, a BMTE szombaton remek játékkal 3-2-es győzelmet aratott a kiesési rangadón a Budapest Honvéd vendégeként. A győztes találatot a 92. percben az az Ihrig-Farkas Sebestyén szerezte, aki láthatóan ráérzett a drámára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ősszel szintén az ő hajrában szerzett góljával nyert az MTK ellen Csizmadia Csaba együttese. A sors fintora, hogy Ihrig-Farkas ráadásul kispesti nevelés.

A Budafok ezzel minden értelemben revansot vett a kispestieken, hiszen míg decemberben Promontor utcai győzelmével a Honvéd taszította a kiesőzónába a BMTE-t, addig most ez a folyamat éppen fordítva játszódott le. A 2017-es bajnoknál a hírek szerint ezzel be is telt a pohár.

Az idei gyenge szereplés ősszel már Bódog Tamás állásába is belekerült, most pedig Pisont István megbízott vezetőedző húzhatja a nyakát; forrásaink szerint ugyanis visszafokozhatják őt utánpótlásedzőnek. Ráadásul ő csak nyitja a sort, a sportigazgató Urbányi István állása is veszélyben, ha pedig az ilyenkor szokásos sportági tendenciákból indulunk ki, akkor jó eséllyel rajtuk kívül is lesz még távozó.

A pletykák szerint a vezetőedzői posztra a meccsvégi riportok legendás alakja, Horváth Ferenc kerülhet, aki momentán eggyel biztosabb választásnak tűnik, mint Kuttor Attila. Ennek oka, hogy „Kutya” szakmai stábja Mezőkövesdről való távozása után „szétszéledt”, pályaedzője, a korábbi NB I-es gólkirály Tóth Mihály például vezetőedző lett a legendáit újabban két kézzel szóró, a kapusok között válogatottsági rekorder Szőcs Rékát is méltatlanul kiebrudaló MTK Hungária FC női csapatánál.

Noha legszebb öröm a káröröm, rosszat persze így sem kívánunk a Honvéd csapatának. Azt ugyanakkor azért nem bánnánk, ha az elsöprő feltámadás elmaradna.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Olvasta már?