Még egy hónapig küldhetjük be ötleteinket az önkormányzatnak

by gaalt994

Február 22-ig tart a Részvételi Költségvetés idei kiírásának ötletgyűjtő szakasza.

Ahogy arról korábban is hírt adtunk, a tavalyi év sikerén (is) felbuzdulva 2021-ben újra elindult a Részvételi Költségvetés Budafok-Tétényben. Kerületünkben bizonyára egyre kevesebben vannak azok, akik számára ismeretlenül cseng a projekt neve, ám aki nincs teljesen képben, annak ajánljuk a Pesti TV Szepesfalvy Annával készült interjúját, ahol az alpolgármester számos érdekesség mellett részletesen beszélt a Részvételi Költségvetés működéséről.

A projekt keretén belül a budafok-tétényiek dönthetnek arról, hogy a rendelkezésre álló keretösszeget milyen fejlesztésekre, beruházásokra fordítsa az önkormányzat. A testületi döntés értelmében az előző körből megmaradt összegeket is felhasználják, így idén a kerületrészenkénti 100 millió forint felett Budafok plusz 28 millió forinttal, Nagytétény plusz 20 millió forinttal gazdálkodhat (Budatétényben a teljes keretösszeg felhasználásra került, így ők idén is 100 millió forintról dönthetnek).

Az ötleteket az állandó vagy ideiglenes XXII. kerületi lakcímmel rendelkező lakosoktól is várják, azokat a Részvételi Költségvetés hivatalos honlapján, regisztrációt követően lehet leadni. A beérkező javaslatok közül az önkormányzat szakirodái által megvalósíthatónak ítélt koncepciókat szavazásra bocsátják, így a lakók dönthetnek arról, hogy mely beruházások élvezzenek prioritást.

Az ötleteket, javaslatokat február 22-ig várják a fent említett felületen.

Olvasta már?