Megázott a gólesőben a Paks, továbbjutott a Budafok

by gaalt994

A BMTE a triplázó Skribek Alen vezérletével legyőzte a Paksot, így bejutott a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Volt, pontosabban lehetett volna félnivalója a Budafoknak a Paks elleni kupa-nyolcaddöntő előtt, hiszen Bognár György csapata bajnoki mérkőzéseken a Promontor utcában és Tolna megyében is nyerni tudott a BMTE ellen. A srácok azonban úgy gondolták, berezelés helyett inkább kozmetikáznak egy kicsit a zöldek elleni mérlegükön.

Pedig ez a mérkőzés is paksi góllal indult, hiszen a 15. percben Nagy Richárd egyéni villanásának köszönhetően a hazaiak kerültek előnybe. Tíz perccel később azonban jött a válasz, Skribek Alen remek lövéssel egyenlített.

Újabb szűk tíz minutum elteltével visszaszerezte az előnyt a Paks: Nagy Richárd szabadrúgása után tumultuózus jelenet alakult ki a BMTE kapuja előtt, aminek során sajnos a hazaiak védője, Gévay Zsolt ért hozzá legszerencsésebben a labdához, 2-1.

Az újabb tolnai találat azonban nem szegte a Budafok kedvét, ismét Skribek villant, ismét Ihrig-Farkas passza után, fiatal karmesterünk így újból egyenlíteni tudott. Ezzel pedig még mindig nem lőtte el minden puskaporát; közvetlenül a szünet előtt Romic mélységi indítása után egy röpke hatvanméteres szólót mutatott be, a végén pedig a higgadt befejezés sem okozott gondot neki. Újabb góljával a BMTE vezetéssel vonulhatott pihenőre.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a sokgólos első félidő után vélhetően mindkét vezetőedző a védelmek rendbeszedésére helyezte a hangsúlyt a szünetben, ez pedig a jelek szerint Csizmadia Csabának sikerült jobban. A Budafok ugyanis a második játékrészben már nem kapott gólt, míg a hármas sípszó közeledtével egyre többet kockáztató paksiak védelme fokozatosan fellazult, amit Zsóri ki is használt, beállítva a 4-2-es végeredményt.

A Budafok ellenfele a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a MOL Fehérvár – FTC párharc győztese lesz.

(Kiemelt kép: BMTE)

Olvasta már?