Mutatjuk a hétvégi Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál legjobb pillanatait!

by nora.farmosi

Bombasztikus programokból nem volt hiány, minden korosztály megtalálta a saját műfaját.

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál immár 33. alkalommal hozta össze a minőségi borokat és pezsgőket, a gasztronómiát, a kultúrát és a jó hangulatú koncerteket kedvelőket a városrész varázslatos utcáin, terein.

A nagy múltú rendezvénysorozat 3 napon át számtalan koncerttel, kiállítással és kulturális programmal, kiváló pincészetek pavilonjaival, nyitott pincékkel, gasztronómiai csodákkal és vásárral várta a vendégeket. A megnyitón részt vett Tarlós István miniszterelnöki főtanácsadó, korábbi főpolgármester és Németh Zsolt, Budafok-Tétényben élő országgyűlési képviselő, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is. Tarlós István elmondta, hogy örömmel jött el megnyitni a rendezvényt, hiszen a borkultúra az egyetemes kultúra része, és fontos bemutatni a mai híres magyar borvidékeket. Az eseményen részt vett Tóth Endre országgyűlési képviselő is feleségével.

https://youtube.com/watch?v=K5tm29CG6H8%3Fsi%3Dcbglz-AHxWXH2CfA

A Borudvaron, a Piactéren és a Borligetben fogadta a rendezvény a vendégeit, akik a 3 közeli programhelyszín között borospoharaikkal vándoroltak. A Szieszta Ponton finom falatok között válogathattunk. A Piactér előtti óriás gyümölcsöket gond nélkül bevette a gyereksereg, az önkormányzat előtti teret pedig benépesítették a fesztiválozók.

A 33. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon megtörtént, amit oly sokan várnak ilyenkor. A Promontorium Borlovagrend új borlovagokat avatott.

Az év egyik legjobb koncertjét is láthattuk Budafok-Tétényben. A Zenevonat felrobbantotta a színpadot. Az egész kerület egyként énekelte a legendás LGT-slágereket.

Majd az utolsó nap délutánján ünnepélyes keretek között átadták a díjakat az idei Részvételi Költségvetés nyerteseinek.

Este pedig sírt és nevetett a hegedű a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjén.

A hétvégén – és az elmondásokból ítélve az év többi napján is – jó volt budafok-tétényinek lenni, hiszen egy ilyen profi rendezvényt csak olyan kerületben lehet megrendezni, ahol van is rá igény, és ahol magas színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani. Jó borból, pezsgőből és mennyei ételekből sem volt hiány, a koncertek miatt pedig külön megérte a kisebb utazást bevállalni, még úgy is, hogy közben a város többi részén is fantasztikus programok voltak. Budafok-Tétény vitte a prímet.

Találkozunk jövőre is!

Olvasta már?