Nem tudta meglepni a Mezőkövesdet a Budafok

by gaalt994

Nem tudta megnehezíteni a Mezőkövesd dolgát a BMTE a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A 3 meccs után 4 ponttal álló fővárosiak egy nem túl látványos, de annál küzdősebb meccsen szenvedtek 1-0-s vereséget a tavalyi szezon meglepetéscsapatától.

Az első 25 percben a semleges nézőknek nem sok izgulni valója akadt, mindkét csapatnak voltak lendületes támadásai, de komoly lehetőség nem lett egyikből sem. A budafoki nézőknek két örömforrása lehetett ebben az időszakban; egyrészt a mezőkövesdi Besirovic gólhelyzetben luftot rúgott; másrészt a lelátón a “Budafok, Budafok!” rigmusok többször is túlharsogták a hazai publikumot. Ezután a matyóföldiek kétszer is veszélyeztettek a tizenhatoson belülről, ám mind Berecz, mind Szeles kapu fölé lőtt. A két jelenet közé egy sokkal baljósabb momentum is befurakodott; a mieink középpályása, a sokéves olaszországi rutinnal rendelkező Filkor Attila ártatlan helyzetben, egy passz után a combjához kapott. Ápolás után sem tudta folytatni a játékot, helyére a debütáns Micsinai Miklós állt be. Több izgalmat nem prezentált az első játékrész, így 0-0-ás eredménnyel tértek pihenőre a csapatok.

A második félidő lendületesebben indult, de bár ne így lett volna. Az 50. percben egy budafoki kontrát akasztott meg a hazai védelem, majd ellentámadás is indult belőle. Balhátvédünk, Sinan Medgyes elnézte a Besirovicnak szánt indítást, aki így a védelem mögé került, remek beadásával pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Serderovot, aki közvetlen közelről fejelt Póser kapujába. A mérkőzés irama ezután újból az első félidőt idézte, a Mezőkövesd a vezetés tudatában fegyelmezetten és magabiztosan futballozott, míg Csizmadia Csaba együttese támadásban nem tudott újat mutatni ellenfelének. A hajrában Ihrig-Farkas Sebestyén és Kovács Dávid is gólhelyzetbe került, de Szappanos mindkét esetben magabiztosan hárított.

A BMTE csapatának talán ez volt az eddigi leggyengébb teljesítménye, egy-egy pontrúgáson kívül nem jelentettünk sok veszélyt a kövesdi kapura. Jó hír azonban, hogy Csizmadiának lesz lehetősége rendezni a sorokat, hiszen a jövő hétvégén Magyar Kupa fordulót rendeznek, ahol a Budafok verhető ellenfelet kapott. Bízunk benne, hogy a piros-feketék győzelemmel hangolnak majd a Ferencváros elleni hazai bajnokira.

(Fotó: budafokimte.hu)

Olvasta már?