Pénzbírságot kapnak a lezárt nagytétényi Duna-parton autózók

by gaalt994

Az önkormányzat a nagytétényi Duna-part védelmében már többször lezárta az útszakaszt. Mivel sokan így is autóval hajtottak be a természetvédelmi területre, most szigorítanak.

Ismét lezárták a Duna-partot Nagytéténynél. Az úttorlaszra azért van szükség, mert az erre kirándulók gyakran autóval hajtanak be a Natura 2000 ökológiai hálózat részét képező területre, sőt, sokszor egészen a vízpartig gurulnak le négykeréken.

A blokádot már többször el is bontották a vétkesek a könnyebb autós átjárás érdekében, az önkormányzat azonban eddig mindig visszaállította, és ez a jövőben is így lesz. Sőt, innentől fogva a közterület-felügyelők és a Rendőrség is kiemelt figyelmet fordít a térség védelmére, a szabályszegők büntetésekre is számíthatnak.

A szóban forgó útszakaszon mindkét irányból Behajtani tilos! tábla tiltja az áthaladást. Amennyiben ezt valaki megszegi – akár autóval, akár motorkerékpárral – 30 000 forintos közigazgatási bírságra büntethető. És ez csak a behajtásra vonatkozik, ha valaki emellett a természetvédelmi területben is kárt tesz, azt a természetvédelmi őrök további eljárás keretében szankcionálják” – informálta lapunkat Szőke Mihály közterület-felügyeleti csoportvezető.

Olvasta már?