Pincejárat – szombaton ingyenes kisbusz visz a helyszínek között

by ildikarakai

Nyugodtan átadhatjuk magunkat a borok és a pezsgők élvezetének november 5-én. Kocsiba nem kell ülnünk: ha úgy tetszik, fuvaroznak bennünket a budafoki pincék között. Nem csak most, hanem minden hónap első szombatján.

Budapest Bornegyedében számtalan neves pezsgőkészítő cég és borászat található. Az impozáns pincékben látványos kiállítások is helyet kapnak. A Városház térről ingyenes 6-8 személyes transzferbuszok indulnak Budafokra minden hónap első szombatján.

A járat azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál áll meg, ahol a vendégek valamilyen különleges élményben részesülhetnek: borkóstolók, vezetett pinceséták, koncertek és megannyi kulturális program részesei lehetnek.

Rengeteg helyszín és megannyi program vár most szombaton mindenkit. Záborszky Pinceséták, a Promontorium Borlovagrend bemutatkozása, helytörténet és borkóstoló Bitai Gergely sommelier-vel, ínyencségek a Várszegi Pincészetben, pincejárat a Magdolna Udvarban, borkaland a Katona Borházban, borkóstoló és forralt bor a BORgiornóban, pezsgőkóstoló a Törley Pezsgőmanufaktúrában, libavacsora a Seybold-Garab Pincében és a Borköltők Társasága Étteremben. Lesz pincekvíz, komolytalan borkóstoló és bemutatkozik a borok őshazája, Grúzia is. És ez még csak kóstoló, a részletes szombati programot IDE kattintva látják.

Olvasta már?