Rekordokat döntögetett a retró buli!

by lantai.oliver

A március 9-ére szervezett, a nőnaphoz is kapcsolódó retró bál több szempontból is rekordokat döntögetett: mind a résztvevők számát, mind a rangidős vendégek életkorát illetően.

Az elmúlt időszakban többször hírt adtunk a Szelmann Házban havi rendszerességgel megrendezett retró buliról. A szervezők mellett mi is részt vettünk a beharangozásukban, és a fergeteges bulikról készített képes, videós és szöveges beszámolóink több tízezer emberhez is eljutottak. Így talán nekünk is részünk van abban, hogy ezek az alkalmak egyre népszerűbbek.

A szombati buli öt órai nyitására olyan sokan érkeztek, hogy csaknem az összes asztalt elfoglalták a táncteremben. A később érkező vendégek részére a szervezők már a szomszédos (a táncteremmel egybenyitott) helyiségben tudtak asztalt biztosítani.

Baranyai Márta, a Szelmann Ház vezetőségi tagja és a rendezvény egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy nagyon örülnek a retró buli egyre nagyobb népszerűségének. Örömmel osztotta meg velünk, hogy a rendszeresen visszatérő törzsközönség mellett több új vendég is érkezett.

A retró bál egyik fő erényének tartja, hogy a már évek óta együtt bulizó, különböző baráti társaságokból álló közösség nyitott és befogadó: minden egyes alkalommal szeretettel várják az újonnan csatlakozó táncolni vágyókat. A bálok mindig kulturált körülmények között zajlanak, a résztvevők azért jönnek, hogy találkozzanak, beszélgessenek és az örökzöld dallamokra együtt ropják a táncot.

A talpalávalóról most is Maderspach Zoltán gondoskodott, aki mindvégig remek hangulatot teremtett.

Maderspach Zoltán zenész a színpadon – fotó: Huszonketto.hu

Ebben a buliban nincs üresjárat: amint felhangzik a zene, a táncparkett máris megtelik, és a népszerű nótákra a jelenlévők többsége táncra perdül. Este hatra már több mint 120 vendég gyűlt össze, a szervezők szerint lassan ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát. Ez persze nem történt meg, mert a már említett, a táncteremmel egybenyitott másik helyiségben lévő asztaloknál is helyet foglalhattak az újonnan érkezők. Ebben az évben ez volt a legnagyobb létszámú bál. Ehhez – a több fórumon történő beharangozás mellett – talán hozzájárult a tavaszias idő, illetve a nőnaphoz közeli időpont is. Utóbbi alkalmából a férfiak a hölgyvendégeknek virággal kedveskedtek. Az est folyamán két születésnapost is köszöntöttek. Az egyik ünnepelt kerületünk nagy tiszteletnek örvendő lakosa, a 92 éves Dobó Miklós volt.

Közben kiderült, hogy nem ő az egyetlen 90 feletti vendég, ugyanis az egyik táncoslábú résztvevőről megtudtuk, hogy a parkett mellett a 95. évét is tapossa.

A 95 éves férj és felesége – fotó: Huszonketto.hu

Egy másik páros férfitagja pedig megszólított bennünket, hogy eldicsekedjen azzal, hogy feleségével ketten együtt 160 évet tesznek ki, mivel ő 82, párja pedig 79 éves. A felcsendülő dallamokra folyamatosan ropták, így méltán lehetnek büszkék magukra.

Ketten együtt 160 évesek – fotó: Huszonketto.hu

A szervezőkkel és a vendégekkel folytatott beszélgetésekből kiderült, illetve mi magunk is tapasztaltuk, hogy ez az este is – a korábbiakhoz hasonlóan – jó hangulatban telt, és mindenki számára felhőtlen kikapcsolódást nyújtott.

A következő rendezvény időpontja is megvan már: április 12-én (rendhagyó módon pénteken) lesz, a szokásos 17 órai kezdéssel. Mind a szervezők, mind a „törzsgárdatagok” továbbra is szeretettel várják a csatlakozni (és bulizni) szándékozó új vendégeket is.

Tekintsék meg az eseményről készült fotógalériánkat.

Olvasta már?