Részvételi Költségvetés: lezárult az ötletgyűjtés, hamarosan dönthetünk a projektekről

by gaalt994

Budafok-Tétény önkormányzata idén harmadik alkalommal indította el a Részvételi Költségvetés elnevezésű kezdeményezését, melynek keretében a budafok-tétényiek benyújthatják saját ötleteiket a kerület megszépítésére, a közösségi élet és terek színesítésére.

Az ötletgyűjtő szakasz április 22-én zárult le, a lakosok eddig küldhették be a Budafokot, Budatétényt, illetve Nagytétényt és a Baross Gábor-telepet érintő javaslataikat, illetve – ami újdonság – az egész kerületre vonatkozó fejlesztési ötleteiket. Az újításról és a projekt menetéről korábban itt írtunk.

Jelenleg az önkormányzat kollégái éppen azt vizsgálják, hogy a benyújtott ötletek közül melyek azok, amelyek megfelelnek a pályázati feltételeknek és megvalósíthatók is. E folyamat végén, a „szűrésen” sikerrel áteső projektötleteket a Részvételi Költségvetés hivatalos webfelületén teszik majd közzé, ahol a budafok-tétényiek regisztráció után voksolhatnak a számukra szimpatikus ötletekre.

A szavazásra két hétig lesz lehetőség, május 16-tól május 30-ig tudunk majd voksolni az egyes ötletekre.Az önkormányzat e heti online tájékoztatóján a Részvételi Költségvetés egyik felelőse, Szepesfalvy Anna alpolgármester bővebben is beszélt a projektről.

„Az előző évekből kiindulva a pályázatok témája nagyon sokrétű. Sokan nyújtanak be városfejlesztési jellegű, például zebrákra, utakra, járdákra vonatkozó ötleteket, de gyakoriak a közösségi célzatú javaslatok is. Ezek többnyire játszóterek, parkok, vagy szabadtéri sporteszközök telepítésére vonatkozó projektötletek is” – mondta az alpolgármester, aki örömét fejezte ki a környezetvédelmi jellegű javaslatok gyakoriságának kapcsán is.

Olvasta már?