Új pályát kapnak a nagytétényi focisták

by gaalt994

A 10 éve felújított játéktér és az öntözőrendszer is elöregedett, így az MLSZ támogatásával március végén felújítási munkálatok indulnak a Nagytétényi Kohász SE sporttelepén.

A Budafoki MTE 74 év után jutott fel újra az NB I-be, ahol becsülettel küzdenek a bentmaradásért, Csizmadia Csaba együttese jelenleg nagyot szóló szombati sikerével a 9. a tabellán. Az ő árnyékukban azonban vitézkedik még egy kerületi futballcsapat is, a jelenleg a BLSZ III-ban szereplő Nagytétényi Kohász SE. Ez az egyesület most egy, a Magyar Labdarúgó-szövetség koordinációja alatt futó projekt keretében új élőfüves pályát kap.

A felújításnak nagyon örülnek a Kohász háza táján, úgy érzik, szükség is van rá. „Ráfért az egyesületre, mivel a régi öntözőrendszer már öreg, darabos és iszapos volt, rossz szórófejekkel és szivattyúkkal, ezért nehézkes volt a karbantartása. Az élőfüves pálya 10 éve már fel lett újítva, azóta viszont elkopott és elszaporodott rajta a gyom, amit képtelenség volt kiirtani” – nyilatkozta Baki László klubelnök a Promontor TV stábjának.

Új kiszolgáló létesítmények is épülnek a régi, elbontott épületek helyén. Négy új létesítmény lesz öltözőkkel, mosdókkal, fürdőkkel, raktárakkal és szertárakkal. A kivitelezés március végén kezdődik.

A munkálatok alatt a meccseket Budafokon fogják játszani, az edzéseket pedig a jelenlegi sporttelep kispályáján tartják. Az egyesület 2023-ban lesz 110 éves, legszebb időszakában az NB III-ban vitézkedett, fennállása során pedig az összes megyei osztályban megfordult. Az egyesületnél jelenleg szorgalmasan folyik az utánpótlásmunka is. Ez 2017-ben indult újra, jelenleg négy különböző korosztályban tartanak képzéseket.

A Nagytétényi Kohász SE a jelenleg futó szezonban 9 győzelemmel és 1 döntetlennel második a tabellán a BLSZ III. osztályának I. csoportjában. Csak az Ember-Előny SA előzi meg őket, ám ők egy mérkőzéssel többet játszottak, vesztett pontok tekintetében tehát ugyanúgy áll a két gárda.

Olvasta már?