Újabb Budafoki úti balesetről érkezett hír, ezúttal egy Eb-ezüstérmes sportoló volt az áldozat

by gaalt994

Az UTE olimpikonját egy sárgán áthajtó autós ütötte el a zebrán, hosszú felépülési folyamat vár rá.

Ez a hetünk egy Budafoki úti balesetről szóló hírrel indult, vasárnap ugyanis egy pizzafutár szenvedett halálos autóbalesetet Dél-Budán. Azóta újabb sajnálatos esetről érkezett hír, a múlt pénteken történt incidens szenvedő alanya pedig egy ismert sportoló volt.

Horányi Dórát egy budapesti zebrán érte a baleset múlt pénteken, elütötte egy autó, mindkét lábszára eltört, és megrepedt a jobb térde is. Az UTE olimpikon kenusának lábait a baleset napján megműtötték a Szent János Kórházban, ahol még vár rá egy újabb műtét. Most hat hétig biztosan ágyhoz lesz kötve, de már tud optimistán tekinteni a jövőbe – írja a sportolóról a kajakkenusport.hu.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes kenus a portálnak be is számolt a balesethez kötődő emlékeiről. „A Budafoki úton, a Lágymányosi Spari közelében akartam átkelni a zebrán. Láttam, hogy az autóknak sárgára váltott a jelzőlámpa, az egyik már meg is állt, én pedig hozzá vagyok ahhoz szokva, hogy ilyenkor gyorsan zöldre vált a gyalogos lámpa, ami itt nem így volt, vagyis túl hamar léptem le az úttestre. Sajnos egy autós pedig pont gyorsított, hogy még átérjen a sárgán, és elütött. A baleset utáni első gondoltam az volt, hogy mi van, ha nem fogok tudni lábra állni, ha nem fogok tudni sportolni” – emlékezett vissza Horányi.

A 20 éves sportolót a János Kórházba vitték, ahol még pénteken este meg is műtötték. A jobb lábába lemezeket tettek, a bal lábába is építettek átmeneti rögzítést. A teljes felépülési folyamat még több orvosi tényezőtől is függ, a kenus azonban bizakodó.

„A hat hét fekvés, az biztos, utána fogok gipszet kapni. Már most is járok gyógytornára, ha majd tudok ülni, akkor elkezdek felső testre edzeni. A lábamnak sok idő kell a gyógyuláshoz, de addig sem szeretném, ha a felső testem elgyengülne. Miután balos vagyok, és a bal térdemen kenuzok, így tulajdonképpen szerencsés, hogy most a jobb repedt el” – nyilatkozta a kajakkenusport.hu-nak Horányi, aki edzője mellett párjára és családjára támaszkodik a nehéz időkben.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?