Idén is elindul a Részvételi Költségvetés

by gaalt994

Harmadik alkalommal ötletelhetünk és szavazhatunk.

Budafok-Tétény önkormányzata újraindítja a Részvételi Költségvetés elnevezésű, egyedülálló kezdeményezését – jelentették be honlapjukon. Március 17-től harmadik alkalommal nyílik lehetőség a kerületiek számára, hogy megosszák javaslataikat a projekt során.

A Részvételi Költségvetés második, 2021. április 14-én zárult körében közel 200 javaslat érkezett be, melyek közül 7780 leadott szavazattal választották ki a kerületiek az összesen 348 millió forint értékű 16 nyertes ötletet. A keretösszeg egyébként alaphangon Budafok, Nagytétény és Budatétény számára is 100-100 millió forint, a tavalyi, nagyobb büdzsé úgy állt össze, hogy az első körben el nem használt forrásokat átcsoportosították a következő kiírásra.

Ami a 2021-es kiírást illeti, az ötletgazdák és a szavazók jóvoltából Budafok-Tétény hű maradt a „zöld kerület” megnevezéshez. Az egyik nyertes projekt a kertes házban élők körében aratott váratlanul nagy sikert, míg egy másik ötlet a kóbor macskák által okozott problémát volt hivatott megoldani.

Ezen felül jutott a forrásokból arra is, hogy új zebra kerüljön egy óvoda mellé, illetve éppen a napokban látnak neki az egyik legnagyobb projekt, a mindkét körben nyertes Tétény-rét Családi Park kivitelezéséhez.

(A kiemelt kép illusztráció, mely a Tétény-rét Családi Park korábbi látványterveit ábrázolja)

Olvasta már?