Újabb lehetőség, ha még idén lomtalanítana

by gaalt994

A főváros hét kerületében, köztük Budafok-Tétényben maradt el idén a hagyományos formátumú lomtalanítás. A kerületi önkormányzat és az FKF megállapodásának értelmében a lakóknak a Nagytétényi úti hulladékudvaron egész évben megnövelt mennyiségben lesz lehetőségük leadni a lomokat. Most azt is közzétették, hogy november elején milyen gyűjtőpontos opció áll majd a lakosság rendelkezésére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az FKF és Budafok-Tétény Önkormányzata az elmaradó lomtalanítás miatt megállapodott a Nagytétényi úti FKF-hulladékudvaron leadható éves háztartásonkénti hulladékmennyiség háromszoros megnöveléséről. A tárgyalások során felmerült a gyűjtőpontos megoldás is, amely azt jelentette volna, hogy a kerület egyes megjelölt közterületi pontjain lett volna lehetőség a lomok elhelyezésére. Ezt ebben a formában végül elvetették, azonban most – ha más módon is, de – megvalósul.

A gyűjtőpont maga a hulladékudvar lesz, ahol a XXII. kerületi lakosság a november 4. és november 12. közti időszakban az alábbi feltételek mellett adhatja le lomjait:

Helyszín: 1225 Budapest, Nagytétényi út 335.

Nyitvatartás: 2020. november 4. és november 12. között minden nap 9-től 18 óráig

Regisztráció: 2020. október 28-tól a www.fkf.hu oldalon és a 06 80 353 353 telefonszámon.

  • A kijelölt gyűjtőpontot kizárólag a XXII. kerületi lakosok vehetik igénybe, amit lakcímkártya és ugyanazon személy nevére szóló személyigazolvány bemutatásával kell igazolni.
  • Egy háztartás 400 kg lomhulladékot szállíthat be.
  • A gyűjtőponton kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék, ami méretei miatt nem rakható a hulladékgyűjtő-tartályba (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) adható le.
  • A lomnak nem minősülő hulladékféleségek átvételét az FKF munkatársai nem veszik át. Így egyéb anyagfajták, mint háztartási hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék, stb. leadására nincs lehetőség még zsákolt vagy kötegelt formában sem.
  • Ezen felül kérik, hogy a regisztrációkor kapott időpontra mindenki pontosan érkezzen és a mennyiségi korlátozásra vonatkozó, valamint egyéb előírásokat tartsa be!

A szociálisan rászorulókat az önkormányzat és az FKF közösen segíti. Szociálisan rászorulónak tekintendők azok a kerületi lakosok, akik az önkormányzattól lakhatási támogatásban részesülnek. A regisztráció a rászorulók esetében az önkormányzatnál a szocialiscsoport@bp22.hu email címen, illetve a 061 424 0032-es telefonszámon lehetséges. Ezt követően, előre egyeztetett időpontban az FKF szállítja el az igénylők otthonából a lomokat. Az érintettek külön értesítést is kapnak az önkormányzattól a lehetőségről.

(Forrás: budafokteteny.hu)

Olvasta már?