Újra segítséget kap Budafok-Tétény a kerületiek szociális ellátásához

by gaalt994

Egy piacvezető flottakezelő cég autókat, illetve melléjük üzemanyagkártyát és autópálya-matricákat bocsátott az önkormányzat rendelkezésére.

Budafok-Tétény önkormányzata folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a kerületiek szociális ellátására. A koronavírus-járvány azonban e téren is komolyan megterheli az önkormányzat erőforrásait, ezért ilyenkor különösen értékesek az olyan nagylelkű felajánlások, mint amilyet a LeasePlan tett a kerület vezetésének.

Magyarország egyik piacvezető flottakezelő vállalata ugyanis használtautó-értékesítéssel foglalkozó üzletágával, a CarNexttel karöltve a koronavírus-járvány idején autókkal és üzemanyagkártyával járul hozzá az önkormányzatok munkájához, akikre komoly terhet rónak a lakosság megnövekedett szociális ellátási igényei. A segítséget kerületünk is igénybe vette. 

A felajánlás keretében Budafok-Tétény a járvány első hulláma alatt kisteherautókat, most pedig két személyautót kapott a vállalattól. Az autókat a beteg, idős, illetve veszélyeztetett csoportba tartozó lakosság ellátását végző szervezetek szolgálatába állítják.

Karsay Ferenc és Bognár Gergely a tavasszal kapott járművek átadásakor

 A LeasePlan – ahogyan egyébként tavasszal is tették – az autók mellé üzemanyagkártyát és autópálya-matricákat is az önkormányzat rendelkezésére bocsátott a teljes mobilitás érdekében.

„A koronavírus időszakában mindannyiunk számára komoly kihívást jelent a társas érintkezések mellőzése, azonban rengeteg embernek, főként az időseknek, betegeknek és rászorulóknak az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése is problémát okoz. A szociális intézményeknek jellemzően korlátozottak a kapacitásai mind eszközben, mind pedig emberi erőforrásban, amelyekkel a megnövekedett igényeket nehéz kiszolgálni. Felelős vállalatként elkötelezetten hiszünk a társadalmi szolidaritás és összefogás erejében, ezért a LeasePlannél úgy döntöttünk, hogy kifejezetten az ő munkájukat támogatjuk” – mondta a felajánlásról Bognár Gergely, a LeasePlan kereskedelmi igazgatója.

Karsay Ferenc polgármester a felajánlás kapcsán lapunknak elmondta:

“A koronavírus miatti veszélyhelyzet idején az ilyen hozzájárulások nem csak segítséget, de erőt is adnak a járvány elleni küzdelemhez. Jó látni, érezni és tudni, hogy nem vagyunk egyedül, s együtt sikerülni fog legyőzni a járványt és a járvány miatti gazdasági nehézségeket.”

Kerületünk mellett tavasszal Újpest és Balatonalmádi, ősszel pedig az Országos Mentőszolgálat központja, illetve csepeli kirendeltsége kapott hasonló segítséget.

Olvasta már?