A kerti kellék, amiből a budafok-tétényiek kifosztották az országos készletet

by gaalt994

Emlékszik még a nyári esővízgyűjtő tartályosztásra? És a hatalmas túljelentkezésre? Az önkormányzat emiatt rendelt újabb szállítmányt a hordókból, kiderült, hogy az országban elérhető összeset meg kellett rendelni a „pótosztáshoz”.

Az önkormányzat által második alkalommal meghirdetett Részvételi Költségvetés keretén belül ismét a lakosok dönthettek arról, hogy kerületrészenként a rendelkezésre álló keretösszeget mire fordítsa a hivatal. A beküldött projektötletek közül az esővíztartályok osztása volt az egyik legnépszerűbb, ezekből első körben 430-at kaptak meg a regisztrálók.

Mivel ezekre viszont többszörös volt a túljelentkezés, az önkormányzat úgy határozott, hogy az előzetes tervekkel ellentétben még idén megszervez egy újabb osztást, mivel szeretnék, ha minden sikeresen jelentkező hozzájuthatna a gyűjtőhöz. A második körben újabb 1000 tartályt osztanak ki az igénylőknek.

A nyáron kapott sorszámmal most sorra kerülőket telefonon értesítik az átvételi lehetőségről, amelyről Karsay Ferenc is beszélt online fogadóóráján.

„Ez egy igazi sikertörténet. Olyan eleme a Részvételi Költségvetésnek, ami nekünk nem jutott eszünkbe, de a lakók felvetették, így megvalósítottuk. Sokkal nagyobb lett a siker, mint amit mi, vagy az ötlet benyújtója előzetesen gondolt volna” – fejezte ki örömét a polgármester, aki hozzátette, hogy a most kiosztott 1000 darab tartállyal az országos készletet is sikerült kimeríteni.

Az ezzel bezárólag kiosztott 1430 tartályon ívül még nagyjából további 1000 darabbal „tartozik” az önkormányzat a regisztrálóknak.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?