Így látja a polgármester a Kossuth Lajos utca felújítását

by gaalt994

Nincsenek jó híreim – mondta a polgármester. Karsay Ferenc szerint is vannak gondok a munkálatok körül.

Nyár óta állandó téma a Kossuth Lajos utca felújítása, a kivitelezéssel a főváros által megbízott Budapest Közút Zrt. ugyanis még akkor kezdte meg a munkálatokat. Mivel azonban nem sikerült végezni nyár végéig, a budafok-tétényi önkormányzat kérésére szeptemberre ideiglenesen átadták az útszakaszt, hogy a közlekedésileg amúgy is terhes iskolakezdési időszak ne legyen még rosszabb a környékbeliek számára.

Ezután október 1-jén kezdték újra a munkálatokat, amelyek befejezésére akkor november 15-ös céldátumot tűztek ki. A kivitelező azonban nemrégiben ötnapos halasztást kért. A budafokiak mellett az átfolyó forgalom számára is fontos utca sorsa azonban továbbra is foglalkoztatja az embereket, Karsay Ferenc szinte minden polgármesteri fogadóóráján szembesül ezzel kapcsolatos kérdésekkel.

„Sajnos változatlanul nincsenek jó híreim” – kezdte ez alkalommal a polgármester. „Folyamatosan egyeztetnek a kollégáim, közös bejárásokat tartanak. A múlt heti nagy esőzésnek senki nem örült, de arra mindenképpen jó volt, hogy bizonyos hiányosságokat egyértelművé tegyen” – utalt Karsay a Magdolna utcai buszmegálló útburkolati probémáira.

„Az úttesten megáll a víz, a járdán pedig a burkolatot úgy rakták vissza, hogy az nem az úttest irányába lejt, hanem visszafelé. A Promontor Kertvendéglő előtt pedig útburkolati jelekkel ellátott bontott térkövet raktak le, ami meglehetősen furcsán néz ki, de ez a legkisebb gond” – sorjázta az eddig elvégzett munkát illető kritikáit a polgármester.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?