Budafoki bolhapiac – Zumba a kincsek között

by lantai.oliver

Verőfényes napsütés, sok különlegesség, jó zene és lelkes táncosok várták a szombati budafoki bolhapiacra kilátogatókat.

A szombati garázsvásáron minden árusítóhely megtelt, és az asztalok csak úgy roskadoztak a legkülönfélébb áruktól.
Ahogy már az előző garázsvásárokon is megszokhattuk – és mint a korábbi cikkünkben is utaltunk rá – ezeken az alkalmakon a használt dolgok mellett az eladóknak lehetőségük nyílik saját kézműves termékeik árusítására is. Ezzel a lehetőséggel most is többen éltek: volt, aki a saját maga és/vagy a gyerekei, unokái által készített dísz-, és használati tárgyakat, ékszereket hozta, volt, aki az édesanyja által fűzött gyöngykarkötőket, egy fiatal lány saját kezűleg festett farmernadrágokat árult, egy másik asztalnál pedig adalékmentes házi készítésű szörpöt és lekvárt kínáltak.


A kézműves termékek mellett – ahogy az egy bolhapiacon lenni szokott – természetesen rengeteg használt dolgot, ruhát, cipőt, játékot, könyvet, konyhai, háztartási eszközöket, különleges, egyedi darabokat, például hímzett terítőket, régiségeket találhattunk.

A vásárt szervező Klauzál Ház gondoskodott róla, hogy a kilátogatók az áruk böngészése mellett további élményekben is részesüljenek. A művelődési ház jóvoltából ugyanis két, a Klauzál Házban működő táncos csoport bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők.


10 órától a Salsa Mojito Tánciskola Zumba Gold csoportja mutatta meg a tánctudását. A tánccsoport tagjai mindannyian kitettek magukért, hiszen a tűző napon is fantasztikus lendülettel, vidáman, lelkesen, energikusan, pörgős koreográfiával mozogtak a latin és karibi zenékre. Jókedvük, vidámságuk átragadt a közönségre is, amely produkciójukat hangos éljenzéssel és tapssal jutalmazta.

11 órakor pedig a szintén a Klauzál Házban otthonra talált Vasmacska Country-Line Táncklub tagjai mutatták be a tánctudásukat. A tikkasztó melegben ők is hősként álltak helyt, és jól összehangolt táncukkal, a hangulatos countryzenével nagy sikert arattak, sőt, a közönség soraiból is megmozgattak néhány nézőt – ha jól láttuk, leginkább a zumbacsoport tagjait.

A következő garázsvásárt – baba-mama ruhabörze tematikával – május 25-én rendezik meg.
A mostanihoz hasonló bolhapiacra és kézműves vásárra pedig június 1-jén kerül sor. Az árusítani szándékozók mindkét rendezvényre a szervező Klauzál Ház honlapján tudnak regisztrálni.

Addig is lapozgassák a szombati bolhapiac képeiből készült galériánkat!

Olvasta már?