Díjat kapott a BEAC-tól Csere Gáspár

by gaalt994

A hosszútávfutó jó éven van túl, többek között egy Európa-bajnoki 36. helyezést is elért idén.

“Hálás köszönet a klubomnak, a BEAC-nak és Szabó Imre edzőmnek az egész éves támogatásért, továbbá megtisztelő, hogy ismét Dr. Nyerges Mihály-díjban részesülhettem a nagy hagyományú BEAC Atlétika évzáró keretében” – tette közzé hivatalos Facebook-oldalán Csere Gáspár.

A budafok-tétényi születésű, olimpiát megjárt hosszútávfutót nem ok nélkül díjazta a klubja, a sportoló ugyanis sérülésekkel tarkított időszak után szép eredményeket ért el a 2022-es év versenyein. Márciusban új egyéni csúcsot futott, Párizsban alig  több mint 1 óra alatt teljesítette a 21,1 kilométeres félmaratoni távot, amivel 9. helyet szerzett a futamon.

Nyáron a teljes maratoni távon kvalifikálta magát az atlétikai Európa-bajnokságra, ahol ő volt az egyetlen magyar induló a 79 fős mezőnyben. Végül a 36. helyen ért célba, aminek kapcsán úgy fogalmazott: optikailag nem volt egy csúcsfutás a versenyzése, de összességében elégedett az eredményével. Erre minden oka meg is van, hiszen a rajtlistán az 56. volt, így számos, papíron erősebb futót utasított maga mögé.

Jó szériáját pedig az ősz folyamán is sikerült folytatnia, a fentiekhez képest jóval szerényebb téttel bíró Wizz Air Budapest Félmaratonon élete addigi legjobb idejét futotta – már ami ezt a megmérettetést illeti. A 01:05:51-es idővel célba érő Csere egyébként tizenharmadik alkalommal teljesítette ezt a versenyt.

Olvasta már?