Ez valami csoda volt, ismétlést kérünk!

by szorenyi6104
Remek játékkal, 23 ponttal győzte le a Budafoki KK a MEAFC csapatát a kosárlabda NB I/B Piros csoportjában. Ősi riválist sikerült legyűrni.

Kellett a győzelem, mint egy falat kenyér, pedig az előjelek nem voltak kedvezőek. Nem véletlenül mondta a meccs után Károly Máté a budafokiak vezetőedzője: “Az előjelek nem voltak biztatóak, különböző okok miatt sok hiányzónk volt“, de ne szaladjunk ennyire előre.

Egy kis történelem

Az ellenfél Miskolcról érkezett és jó ismerősnek számított. Az előző szezonban a Budafok velük vívta a Zöld csoport bajnoki döntőjét. A 3 győzelemig tartó párharcot akkor a MEAFC nyerte úgy, hogy a mieink már 2-0-ra vezettek, így kétszer kellett nyerjenek az egyetemisták a budafoki csarnokban. Ennek ismeretében tartottunk a derbitől. Arról már nem is beszélve, hogy a vendégek már 6 bajnoki győzelemnél járnak, amellyel a mezőny első feléhez tartoznak.

A meccs

Az első félidőben volt egy-két pillanat, amikor felsejlettek a kellemetlen, múltbéli emlékek, az elején 4-2-re az ellenfél vezetett, de utána legfeljebb döntetlen állásig jutottak el. A mieink különösen az első félidő hajrájában kezdtek ihletett formában játszani. Erőcsatárunk rendre áttört az ellenfél védelmén, ehhez pedig az is kellett, hogy a kicsik “nehéztüzérsége” távolról egymás után verje be a triplákat.

A szünetben 16 pont volt ide, de azért nem mertünk megnyugodni, mert az ellenfél már kétszer sikeres volt a budafoki csarnokban.

Aztán minden szép és jó lett

Volt, hogy 27 ponttal mentek a srácok a második félidőben, és a negyedik negyed elején már látszott: itt ma nem lesz baj.

A végét kicsit kozmetikázhatta a Miskolc, de a 96-73-as győzelem önmagáért beszél. Nem véletlenül mondta, a már idézett Károly Máté: “Igazi csapatként játszottunk támadásban és védekezésben is. Amikor így tudunk játszani, akkor nyerni is tudunk”.

A sikerrel három győzelme van a Budafoki KK-nak, ez pont arra elég, hogy immáron 6 csapatnak legyen három győzelme a Piros csoport második felében.

Legközelebb – december 9-én – a TF vendégeként lépnek pályára a mieink. Nekik is három győzelmük van (bár vasárnap még játszanak a 11. fordulóban).

Mindenesetre jó lenne, ha a péntek esti játékot el lehetne “vinni” az idegenbeli mérkőzésre. Egy újabb siker azért is volna történelmi, mert egymás után kétszer még sosem sikerült nyerni az idei bajnokságban.

Olvasta már?