Helyi COVID-adatokról számolt be a budafok-tétényi polgármester

by gaalt994

Karsay Ferenc hivatalos Facebook-oldalán beszélt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktualitásokról, konkrét számokat is mondott.

Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc a közösségi médiában számolt be a kerületet érintő járványvédelmi aktualitásokról. Összegezte a kormány múlt szerda éjféltől hatályos rendeleteit, melyek értelmében kijárási tilalom lépett életbe, illetve a gyülekezés és minden nemű rendezvény megtartása szigorú korlátozások alá esik.

A köztéri maszkviselés szabályozását a kormány a tízezer főnél több lakosú települések, így a fővárosi kerületek esetében is a helyi önkormányzatokra bízta.  A budafok-tétényi szabályozásokról már azok kihirdetésekor beszámoltunk.

A polgármester statisztikákról is beszélt. Elmondta, hogy a XXII. kerületben a legfrissebb adatok szerint összesen harminc fő van hatóságilag elrendelt karanténban, ám aktív megbetegedésről nem tudnak. A jelenleg karanténban lévők közül huszonkét fő külföldi utazásról való hazatérés okán, nyolc ember pedig kontaktszűrés céljából tartózkodik kötelezően otthonában.

A kormányrendeleteknek megfelelően az általános iskola 8. osztály feletti évfolyamok minden oktatási intézményben digitális tanrendben tanulnak, ezen felül a Baross Gábor Telepi Általános Iskola és a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola összesen négy osztályában folyik online az oktatás.

Olvasta már?