Újabb budafok-tétényi zenész lett Máté Péter-díjas

by gaalt994

Tavaly a Karthago öregbítette a kerület hírnevét, idén pedig Gábor Péter, Keresztes Ildikó és Szulák Andrea mellett újabb budafok-tétényi előadót díjaztak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár átadták a kulturális középdíjakat a Pesti Vigadóban. Számos elismerést osztottak ki, a Budafok-Tétényben élő zenész Varga Miklós pedig egyike volt annak a négy művésznek, akik Máté Péter-díjat vehettek át.

Varga Miklóson kívül Gábor Péter szövegíró, zeneszerző, basszusgitáros, a Bergendy Együttes tagja, Keresztes Ildikó előadóművész és Szulák Andrea előadóművész, énekesnő, színésznő, a Budapesti Operettszínház színművésze kapott Máté Péter-díjat kiemelkedő könnyűzenei vagy dzsesszzenei előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként.

Varga Miklós 1992 óta él a XXII. kerületben feleségével, aki évtizedek óta dolgozik pedagógusként Budafok-Tétényben. Egy interjú alkalmával nekünk is mesélt a kerület szépségeiről és kedvenc helyeiről. Érdekesség, hogy tavaly is jutott egy Máté Péter egy budafoki bázisú előadónak, akkor a Karthago együttes részesült az elismerésben.

Olvasta már?