Újra kérhet kerti segítséget az önkormányzattól

by gaalt994

Októberben indul a projekt, de jelentkezni már szeptember végén lehet.

Az önkormányzat idén ősszel ismét lehetőséget biztosít a kerület kertvárosában élő lakosság számára a térintésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére. Tavalyhoz hasonlóan 8 hét áll majd rendelkezésre a kertben felgyülemlett, 1 évnél nem idősebb fásszárú gallyak aprítására, amit október 7-én kezdenek meg, jelentkezni viszont már szeptember 23-tól lehet a komposztmester.hu oldalon – áll a felhívásban.

Az aprítékot ráadásul nem feltétlen kell kidobni, hiszen a kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként, talajtakarásra és komposztálásra is hasznosítható, erről azonban a lakosnak kell döntenie és gondoskodnia.

Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében. A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.

Az internetes hozzáféréssel nem rendelkezők a 06-30/544-8778-as telefonszámon tudnak jelentkezni hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között. Az akciót a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. szervezi.

Az önkormányzat egyébként rendszeresen nyújt segítséget a kertgondozásban, nemrég például a Részvételi Költségvetés keretében osztottak vízgyűjtőtartályokat. Az erre való kereslet akkora volt, hogy mindössze 7 perc alatt elkelt a 430 darabos készlet. Az önkormányzat viszont egyből jelezte, hogy a lemaradók regisztrációja érvényes marad a későbbi akciókra.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?