Fontos mérkőzéssel zárja az évet a BMTE

by gaalt994

Eldől, hogy kieső helyen telel-e a Budafok.

A Budapest Honvéd elleni találkozóra eredetileg november 7-én került volna sor, ám a kispestiek a játékoskeretüket érintő koronavírus-fertőzések miatt halasztási kérelmet nyújtottak be, amit a Budafok – az élvonalbeli csapatok közül elsőként, a sportszerűség jegyében – elfogadott.

A Budafok az azóta eltelt időben nem nyert a bajnokságban, így egyetlen pontra került a kiesőzónától, éppen az aktuális ellenfelet megelőzve. A Honvéd a szezon eleje óta szenved, ami már a szakma által egyébként sokra tartott Bódog Tamás állásába is került, menesztését követően az újra beugró Pisont István irányításával 1-1 döntetlen, vereség és győzelem áll a kispestiek neve mellett – utóbbinak a még mostohább sorsú Diósgyőr látta kárát.

A Budafok egy meccsel kevesebbet játszott, mint a tabellán mögötte álló Honvéd és DVTK, ám mivel ez a téli szünetig így is fog maradni, a szerdai találkozó dönt majd arról, hogy kerületünk csapata a kiesőzónában, vagy afölött tölti a „vakációt”.

Mindkét együttes, és velük szurkolótáboraik is ki van éhezve a győzelemre, a Budafoknál a kezdeti remeklés utáni hullámvölgy végét jelenthetné egy siker, míg Kispesten már a szezon eleje óta döbbenten állnak a néhány éve még bajnoki címet szerző gárda gyenge szereplése előtt.

Jó előjel, hogy Zsóri a Fradi ellen újra megtalálta góllövő cipőjét, a csapat bőven vállalható, 2-1-es vereségére pedig lehet építeni. Ami az ellenfél várható felállását illeti, Pisont István láthatóan tüzet oltani érkezett az első csapathoz, így inkább a rutinban bízik, az igazán fiatalok közül az edzőváltás óta csak Szendrei volt kezdő, a Bódog által mélyvízbe dobott, és ott bizonyított Bocskay Bertalan például kevesebb játéklehetőséget kap.

Amennyiben a Promontor utcában sem kezd az állítólag ősszel a Bologna által is megkörnyékezett Bocskay, akkor középen fürge irányítóink, Kulcsár és Skribek talán jobb eséllyel tudnak zavart okozni a Hidi-Kamber-Kesztyűs bermudaháromszögben. Ahhoz, hogy ennek meg is legyen a jussa, persze a védekezést is rendbe kell tenni; az egyébként jól teljesítő Póser Dániel kapuja eddig csak Kisvárdán maradt érintetlen.

A mérkőzés akár az egész téli felkészülés hangulatát is megalapozhatja, úgyhogy reméljük, a budafokiak nemcsak a bejgli miatt mennek majd jó szájízzel a szünetre.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?