Hoppá! Edzőt váltott a Budafok, visszatér az NB I-es sikerkovács

by gaalt994

Újra Csizmadia Csaba a BMTE vezetőedzője!

Bár a kerület sportélete korábban is számos sikert ért el, ma különösen dübörög a sportrovatunk. A kosárlabdázók továbbjutása után egy karate-éremesőről is beszámoltunk, most pedig a futballcsapat háza tájáról érkezik az újabb bréking. A BMTE ugyanis megköszönte a nyáron kinevezett Boér Gábor vezetőedző és asszisztense, Makra Zsolt munkáját, a csapat vezetését pedig nem más veszi át, mint a klub történetének egyik legnagyobb sikerét elérő Csizmadia Csaba.

Csizi játékosként 2016 és 2019 között 89 tétmérkőzésen lépett pályára budafoki színekben, 2018 októberétől 2021 májusáig pedig vezetőedzőként dolgozott a BMTE-nél. Vezetésével a tavalyi szezonban sokáig remekül helyt állt a Budafok, ám a végére elfogyott a lendület, Csizmadia a Paks elleni csúfos vereség után önként távozott posztjáról.

Akkor a hátralévő két meccsre Pacsi Bálint másodedző vette át a csapat irányítását, ám a csoda elmaradt, a BMTE pedig kiesett. A nyáron Boér Gábort nevezték ki a kispadra, ám vele lendületbe sem igazán tudott jönni a csapat. Bár a vezetőség nem tűzte ki célul a feljutást, arra talán ők sem számítottak, hogy mostanra a csapat a másodosztály 15. helyére csúszik vissza. A szurkolók már korábban, míg a vezetőség most elégelte meg a gyenge teljesítményt.

A közleményben a klub megköszönte Boérék munkáját, és közölte, hogy mostantól újra Csizmadia Csaba veszi át a klub szakmai irányítását.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?