Komoly dicséretet kapott legjobbjától a Budafok csapata

by gaalt994

Beke Péter elmondása szerint annyit fejlődött egy év alatt Budafokon, mint korábban négy év alatt a Hamburg utánpótlásában.

Nagy meglepetésre bejutott a MOL Magyar Kupa elődöntőjébe a másodosztályú Budafoki MTE, amely a legjobb 8 között a Kisvárdát győzte le. A fővárosi csapat sikeréből góllal és gólpasszal vette ki a részét Beke Péter, aki mindeközben az NB II-ben is gólerősen kezdte az újévet. A fiatal támadó a szaksajtó érdeklődését is felkeltette idei remeklésével, az NB1.hu készített vele interjút.

“Szerencsére sikerült megtalálnom a góllövő cipőmet, amihez viszont kell egy nagyszerű csapat és stáb is. Emellett azt mondhatom, hogy a magánéletem is rendben van, szerintem ezek a dolgok együttesen kellettek ahhoz, hogy most jól menjen a játék” – sorolta kirobbanó formájának okait a portálnak a csatár, aki azóta a Dorog ellen is győztes gólt szerzett.

“Nehéz lenne bármit is kiemelni. Talán azt mondanám, hogy nagyon jó csapatszellemet és felszabadult öltözői hangulatot tudott teremteni. Jó közösséget alkotunk, és ez a pályán is meglátszik. Jó érzés, hogy nem csak ‘munkatársak’ vagyunk, hanem komoly baráti kapcsolatok is kialakultak az öltözőben” – mondta el a csapathangulatról Beke, mikor Mátyus János érdemeiről kérdezték.

Akik látták a Várda elleni mérkőzést, talán emlékeznek, hogy az utolsó percekben Mátyus János és a kisvárdai balbekk összeszólalkozott egy bedobás kapcsán. A budafoki kispad egy emberként kelt a tréner védelmére, kivétel Beke Péter, aki viszont magyarázatot is adott “távollétére”.

“Kis túlzással az egyetlen voltam, aki ülve maradt a kispadon, mert éppen be voltam görcsölve, ezért esélyem sem volt felugrani. Az ilyen afférok benne vannak egy futballmérkőzésben, megvédtük az edzőnket és egymást, de nincs ezzel probléma, nem kell ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítani” – mondta a támadó, aki ezután komoly dicsérettel illette a klubját.

“Örülök, hogy a legjobb időben, utánpótláskorban lehettem egy olyan komoly csapatnál, mint a Hamburg, és hogy ott tanulhattam meg az alapokat. De rengeteget tanultam itthon is, Budafokon kezdtem el felnőtt szinten játszani, ami egészen más, mint az utánpótlás. Nagyon sokat léptem előre itt is, mondhatjuk, hogy ebben az egy évben annyit tudtam fejlődni, mint annak idején Németországban” – fogalmazott.

Olvasta már?