Palkovics miniszterrel tárgyalnak Molnár Gyuláék a Budaörsi Repülőtérről

by gaalt994

A választókerület országgyűlési képviselője szerint pozitív fordulat állt be az ügyben. A tárgyaláson a tiltakozó lakók képviselője mellett Újbuda polgármestere is ott lesz.

A Budaörsi Repülőtér zajszennyezése hosszú ideje okoz – néha szó szerint is – fejfájást a környékbeli lakóknak. Ez Budafok-Tétényt is érinti, hiszen az elnevezése ellenére a XI. kerületben fekvő repülőtér forgalmának egy része a mi kerületünk fölött is elhalad – ebben a leginkább Erdődűlő és térsége érintett.

Az ügyben már régóta folynak az egyeztetések a kerület és a repülőtér között, korábban Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester már megállapodott velük az iskolakör módosításáról, ugyanakkor ez többször a légügyi hatóságok engedélyének hiánya miatt hiúsult meg, a legutóbbi, tényleges változtatás óta pedig sok lakos arra panaszkodik, hogy a pilóták nem tartják be a módosított szabályokat. Ezek az észrevételek Karsay polgármesterhez is eljutottak, aki szintén nem hagyta szó nélkül az ügyet.

Korábban Karsay és két országgyűlési képviselő, Molnár Gyula (Demokratikus Koalíció) és Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) is együtt lobbizott az ügyben az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál, Molnár kezdeményezésére pedig a lakók a nyáron molinókon üzentek a szerintük fegyelmezetlen pilótáknak.

A DK-s képviselő most Facebook-oldalán számolt be a legújabb fejleményekről, miszerint ő és Újbuda polgármestere, László Imre (DK) szeptember közepén tárgyalni fognak Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel.

„Pozitív fordulat állt be a Budaörsi Repülőtéren zajló pilótaképzés ügyében: Palkovics miniszter ugyanis kész leülni és tárgyalni velünk az ügyben!” – írta Molnár, aki kitért arra is, hogy a tárgyalásra – amelyen egyébként a tiltakozó lakók képviselője is részt vesz – szeptember közepén kerül sor.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?