Felejthetetlen buli, hatalmas hangulat a Szelmann Házban

by lantai.oliver

A májusi Retró táncparkett táncra csábító ritmusaival ismét alaposan megmozgatta a vendégeket, és az örökzöld slágerek sem hiányoztak.

A Szelmann Házban szombat este megrendezett retró buli a korábbiakban itt megtartott felejthetetlen és fergeteges táncpartik sorát erősítette, hiszen a jelenlévők a zárórán túl is ropták, és most is felhőtlenül jól érezték magukat.

A már hagyománnyá vált, a Szelmann Házban havonta meghirdetett retró bulira május 18-án került sor. Baranyai Márta, a kulturális központ vezetőségi tagjának elmondása szerint már a 17 órai nyitásra sokan érkeztek, hogy aztán szinte megállás nélkül táncoljanak a jobbnál jobb slágerekre. Azokból pedig most sem volt hiány, mivel Maderspach Zoltán zenész gondoskodott az örökzöld dallamokról, és arról, hogy mindenkinek teljesüljön a kívánsága, így sok-sok nagyon jól ismert magyar és külföldi melódia hangzott fel.

Maderspach Zoltán a színpadról biztosítja a remek hangulatot – Fotó: Huszonketto.hu

Zoltán elárulta nekünk, hogy az egyes zenei blokkok közötti szünetekben többen odamennek hozzá kedvenc nótáikat kérni, ő ezeket igyekszik is teljesíteni. Az általa képviselt igényes élő zenének most is nagy sikere volt, hiszen a közkedvelt dalokat sokszor egy emberként énekelte a táncos lábú vendégsereg. Így volt ez többek között a Hungária Limbó Hintó száma vagy a Nád a házam teteje nóta, illetve az elmaradhatatlan bulizáró dalok, az Eddától a Kör közepén állok kezdetű és Korda Györgytől a Reptér című slágerek esetében is.

A batyus rendezvény ezúttal is remek hangulatban telt, a vendégek között többekkel találkoztunk, akik arcról vagy már névről számunkra is ismerősek. Ők tulajdonképpen „törzsgárdatagnak” számítanak.

Fotó: Huszonketto.hu

Többen arról számoltak be, hogy igyekeznek az egyéb elfoglaltságaikat is úgy alakítani, hogy a retró buli napján szabadok legyenek, sőt, volt, aki úgy fogalmazott, hogy számára a táncparti napja „szent és sérthetetlen”, ha csak nem beteg, akkor neki itt a helye, és ezt a családtagjai is tudják, ennek figyelembevételével szervezik a programokat.

Fotó: Huszonketto.hu

A 30-40 éves generáció tagjai most kevésbé képviseltették magukat, viszont az 50, 60, 70, sőt, 80, 90 pluszosok annál többen voltak, és bizony fiatalabbakat megszégyenítő lendülettel és kitartással fáradhatatlanul ropták az ismert zenékre. Ahogy az egyik 80 közeli örökifjú elmondta, a hétköznapokban küszködik az ízületi fájdalmakkal, de tánc közben ezek mind elmúlnak. A tánc és az általa okozott jókedv a panaszokat felülírják, sőt, gyógyszerként is működnek: egy-egy buli után könnyebb a mozgás, kevesebb a fájó mozdulat.

A májusi Retró táncparkett felhőtlen hangulatáról rövid betekintést és – annak, aki most lemaradt – a következő bulira esetleges kedvcsinálót is nyújtanak videóink, melyeket Youtube-csatornánkon tudnak rövidesen megtekinteni.

Ehhez kapcsolódva írjuk is a Szelmann Háztól kapott információt, hogy a következő, egyben évadzáró(!) retró buli időpontja és helyszíne:

június 8., szombat, 17-21 óra között, Szelmann Ház (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.)

Nézzék meg lapozható képgalériánkat is!

Olvasta már?