Pillanatkép Apáti Anikóval a BKSE jelenlegi helyzetéről

by talastunde

A Budafoki Kézilabda Sportegyesület a XXII. kerületben és környékén élő sportszerető fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy a kézilabdában kihozzák magukból a maximumot. A sportág helyi népszerűségének köszönhetően az egyesület nagy gondot fordít az utánpótlás-nevelésre is. Tavaly már bemutattuk az egyesület elnökét, Apáti Anikót, ezúttal az idény aktuális kérdéseiről beszélgettünk vele.

Hogyan indult a mostani szezon a Budafoki Kézilabda Sportegyesületben?

A nyár kicsit döcögősen indult, a táborainkban nem volt sok új jelentkező, de sikeresen zártuk őket. Azóta érkeztek új tagok, aminek nagyon örülünk. Jellemzően az előző bajnokságban pár ügyesebb játékosunk magasabb osztályban játszó klubhoz igazolt, hogy kipróbálja magát, számunkra, nevelőegyesületként ez nagyon jó elismerést jelent és bízunk a sikereikben. Természetesen a helyüket feltöltötték új játékosok, akiket épp most építünk be a csapatokba. Örömmel mondhatom, hogy sikeresen. A felnőtt csapatunk jelenleg veretlenül áll a tabella élén, a Budapest másodosztályban, az U17-es csapatunk is veretlen, harmadosztályban. Mind az 5 fiatalabb korosztályú csapatunk is az elvárásoknak megfelelően jól teljesít. Folyamatosan várjuk szezon közben is az új játékosokat. Megvan a keménymag minden korosztályban, de ha valamelyik játékos lebetegszik vagy megsérül, annak hiányát megérezzük.

Legutóbbi beszélgetésünkkor még nem volt fiúcsapat, most pedig már ezzel is büszkélkedhetnek. Ez hogyan alakult így?

Az iskolai szakkörökön és a kézilabda az iskolában program foglalkozásain olyan sok fiú érdeklődő volt, hogy úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk idén elindítani fiúkkal is az edzéseket. Szerencsésen úgy alakult a helyzet, hogy teremkapacitásunk is meg lett hozzá. Jelenleg 7-14 éves kor között hirdettünk meg heti 3-szor edzést nekik, ha több jelentkező lesz, akkor pedig két csoportra osztjuk őket korosztályosan. Egyelőre 12-15 fiú jár hozzánk az egyesületi edzésre, amivel már elégedettek vagyunk, de reméljük, hogy idővel még többen lesznek. Az iskolai foglalkozás azért szimpatikusabb a szülőknek, mert nem kell az iskolákból elhozni a gyerekeket, hanem helyben van foglalkozás nekik. Vannak gyerekek, akik kombinálják az edzéseket, az iskolaira eljönnek hetente egyszer, illetve a BMTE sportcsarnokba az egyesületi edzésre heti egyszer vagy kétszer. Ez jelenleg még kialakulóban van, bajnokságban még idén nem indulunk a fiúkkal.

Milyen a klub anyagi helyzete?

Szerencsére a TAO látványcsapatsport támogatás pályázati lehetőséggel mi is élhetünk, de addig, amíg ez a támogatás nem érkezik be hozzánk, addig nehezebb a helyzetünk és oda kell figyelnünk. A plusz korosztályok és edzéseik, a szakkörök, és az azokat tartó szakemberek bére növelik a kiadásainkat, aminek legnagyobb részét a terembérleti díjak és szakedzői fizetésekre költjük. Lassan itt a rossz idő, a fűtés szezon, reméljük idén jobb lesz a helyzet, mint a múlt évadban. Ettől függetlenül be kell szereznünk meleg ruházatot a játékosainknak. Közhasznú sportegyesületként a TAO-n kívül van más lehetőség támogatni egyesületünket és keressük leendő támogató partnereinket, szponzorainkat.

Vannak új edzők, vagy zömmel a régi kollégák maradtak meg?

A fiú csapatunk élére Sándor Tibor érkezett. Remek szakember, nagy tapasztalattal rendelkezik, és jól bánik a gyerekekkel. A többi edzőnk változatlanul maradt, viszik a csapataikat tovább. Egyedül U19-es csapatunk nem indult idén, az ő edzőjük már nincs a klubnál. Az összes korosztályban folyamatosan toborzunk, kint voltunk a Futafok kerületi futóversenyen, ahol segítettünk a szervezőknek. Nagyon nagy érdeklődés volt az ovisok és alsó tagozatosok körében a célzókapunknál, amivel kitelepültünk a rendezvényre.

Abban bízunk, hogy ez a lendület kitart és eljutnak hozzánk az érdeklődők. A www.budafokikezilabda.hu oldalon és a Budafoki Kézilabda Sportegyesület facebook oldalán minden információt megtalálnak.

Olvasta már?