Soha nem volt még ilyen költségvetése Budafok-Téténynek

by gaalt994

Elfogadták a 2023-as költségvetést, amelyben megkülönböztetett fókuszt kap a szociális ágazat, a közétkeztetés és az egészségügy is.

Ismét élő Facebook-bejelentkezésben számolt be Karsay Ferenc a budafok-tétényi önkormányzat aktuális képviselő testületi ülésének történéseiről. A polgármester ezúttal azt jelentette be, hogy elfogadták a kerület 2023-as költségvetését.

Élő bejelentkezés

Élő bejelentkezés Karsay Ferenc polgármester élő bejelentkezése

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 23., csütörtök

“A biztonságos működés költségvetését úgy terveztük, hogy a legfontosabb alapvető szolgáltatásaink mindenképpen az emberek rendelkezésére álljanak” – mondta Karsay. A polgármester részletesen kifejtette, hogy melyek azok a területek, amelyek különös fókuszt kaptak.

“Úgy döntöttünk, hogy a szociális ágazatot mindenképp az első helyre helyezzük. Részben kibővítettük a kedvezményezettek körét, részben pedig megemeltük a kedvezmények mértékét. Ne legyen olyan ember Budafok-Tétényben, akinek például fagyoskodnia kell a téli hónapokban” – fogalmazott Karsay Ferenc.

A polgármester beszélt a gyermekétkeztetésről is. “Fő célkitűzésünk, hogy a kerületi oktatási intézményekbe járó gyermekeink legalább naponta egyszer kapjanak meleg ételt” – mondta. Ebben a témában a közelmúltban is több cikket közöltünk, a polgármester folyamatosan ellenőrzi a kerületi menzák minőségét, a szülők pedig immár hét éve változatlan térítési díjat fizetnek az ellátásért.

A polgármester azt is elmondta, hogy az idénre elfogadott költségvetés a legmagasabb összeg Budafok-Tétény történetében. “Nagy kérdőjel a beruházások halmaza, hogy a költségvetésből milyen arányban tudunk majd arra fordítani, hogy új dolgokat hozzunk létre. Ezért tartalékba helyeztük ezt az összeget, és egy prioritási sorrend szerint fogjuk tudni lehívni az előkészített projekteket. Ezek leginkább az energiatakarékos, a megújuló energiákat felhasználó beruházásokra lesznek elkülönítve, legfőképp az intézményi körben” – részletezte Karsay Ferenc.

A polgármester elmondta, hogy az egészségügy is ott szerepel azok között az ügyek között, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a lakosság biztonságban érezhesse magát. “Kicsit megilletődötten, kicsit félve, de minden nehézségre felkészülve készült el ez a költségvetés” – zárta bejelentését Karsay Ferenc.

Olvasta már?